Turcescu: Unde este şi ce conţine pagina 9 din rechizitoriul afacerii Megapower întocmit de procurorul Ponta

Jurnalistul Robert Turcescu, care s-a desconspirat ulterior ca fiind locotenent colonel în cadrul Direcţiei de Informaţii a Armatei, a dezvăluit sâmbătă, pe blogul personal, că lipseşte o pagină din afacerea Megapower, instrumentat, în anul 2000, de Victor Ponta, care era atunci procuror la Secţia Anticorupţie a Parchetului General.
Andrei Pricopie
26.10.2014

alte articole

Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
26.10.2014

Jurnalistul Robert Turcescu, care s-a desconspirat ulterior ca fiind locotenent colonel în cadrul Direcţiei de Informaţii a Armatei, a dezvăluit sâmbătă, pe blogul personal, că lipseşte o pagină din afacerea Megapower, instrumentat, în anul 2000, de Victor Ponta, care era atunci procuror la Secţia Anticorupţie a Parchetului General.

"Nucleara! De ce lipseşte pagina 9 din rechizitoriul afacerii MEGAPOWER, instrumentat în anul 2000 de procurorul Victor Ponta? Public mai jos cele "15 pagini" din rechizitoriul întocmit de procurorul Victor Ponta în afacerea MEGAPOWER. Rechizitoriul poate fi găsit de ani de zile pe internet. Ce nu a observat nimeni pina acum este că din acest dosar LIPSESTE O FILA. Este vorba de pagina 9. După cum puteţi observa mai jos, rechizitoriul are, într-adevăr, 15 pagini, dar ultima pagină nu este numerotată şi pare să fi fost intenţionat "spartă" în două pentru că nimeni să nu observe că în acest document se sare direct de la pagina 8 la pagina 10", a remarcat Turcescu.

Întrebarea care se pune este ce anume conţine pagina 9 din rechizitoriul Megapower întocmit de procurorul de la acea vreme, actualul prim-ministru, Victor Ponta. Pentru a afla răspunsul la această întrebare, Turcescu îi solicită Ministerului Public, procurorului general Tiberiu Niţu, să dea publicităţii rechizitoriul integral al cazului Megapower întocmit de Ponta.

Potrivit stiripesurse.ro, eurodeputatul PSD Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării, a declarat recent că scandalul ofiţerului acoperit reprezintă doar un pas dintr-un scenariu mult mai amplu care vizează legarea numelui lui Victor Ponta de scandalul Megapower din anii '90.

"Sunt analişti care spun că această deconspirare pe care preşedintele nu a probat-o şi probabil n-o poate proba, e legată de pasul următor, legarea numelui lui Victor Ponta de un mega-scandal cu Megapower, de prin anii '90, în care i-ar fi făcut scăpaţi pe anumiţi agenţi acoperiţi ai SIE", a explicat europarlamentarul PSD.

Potrivit publicaţiei citate, în septembrie 2000, procurorul Ponta l-a trimis în judecată pe directorul IIRUC SA, Cornel Moldovan, pentru un prejudiciu de peste 11,7 milioane de dolari legat de afacerea Megapower (Companie mixtă româno-americană care urma sa producă echipamente electronice).

Prejudiciul respectiv rezultă din finanţarea afacerii Megapower de către România, bani care au fost drenaţi pe filiera americană înainte ca societatea mixtă să se înfiinţeze şi fără ca ulterior să fie îndeplinit obiectul de activitate pentru care a fost constituită.

Cei 11,7 milioane de euro pierduţi de statul român nu au fost niciodată recuperaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor