Turcescu: Şerban Nicolae a iniţiat un proiect de lege pentru a face din Belina un paradis fiscal

Trecerea unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman era doar o parte din planul "grupului Dragnea", susţine Turcescu. Următorul pas era transformarea Belinei în paradis fiscal, cu sprijinul lui Şerban Nicolae, care a iniţiat un proiect de lege în acest scop.
Robert Turcescu, conferinţă de presă PMP (Epoch Times România)
Loredana Diacu
25.09.2017

În luna mai a anului trecut, social-democratul Nicolae ieşea din sfera iniţiativelor legislative care l-au consacrat - cele vizând justiţia şi graţierea corupţilor - şi se remarca printr-un proiect legislativ prin care propunea regim de paradis fiscal pentru activităţi de turism, alimentaţie publică, jocuri de noroc, comerţ sau energie regenerabilă pe insule, grinduri sau alte suprafeţe de uscat care au apărut ca urmare a amenajărilor hidrotehnice sau modificărilor naturale şi care aparţin statului, dar stau nefolosite.

Ce nevoie îl mâna din spate pe Nicolae să iniţieze un astfel de proiect? Un posibil răspuns îl dă, câteva luni mai târziu, senatorul PMP Robert Turcescu, potrivit căruia în baza acelui proiect în zone precum insula Belina s-ar fi putut construi şi cazinouri.

"PMP vă prezintă astăzi un document care arată negru pe alb cum lucrează grupul infracţional organizat în jurul domnului Dragnea pentru propăşirea clanului Dragnea şi are legătură cu subiectul zilelor din urmă - insula Belina. Acest grup infracţional organizat a iniţiat în luna mai a acestui an un proiect sub semnătura domnului Şerban Nicolae prin care trecerea din domeniul public a insulei Belina în proprietatea TelDrum urma să mai aibă un pas. În această zonă, urma potrivit acestui proiect de lege, urma să fie creat un paradis fiscal. Prin această lege iniţiată în regim de urgenţă de senatorul Şerban Nicolae se ducea practic mai departe acest plan al clanului Dragnea pentru stabilirea unor zone cu regim fiscal aparte, era probabil şi cazul acestei zone Belina. E o minciună ce spune acest grup din jurul domnului Dragnea că astfel de situaţii se întâmplă, s-au întâmplat de sute de ori în ultimii ani. Cazul Belina nu e un caz oarecare, aici vorbim despre o zonă în care nu vorbim despre terenuri oarecare, vorbim despre o suprafaţă care era cu un regim special aparţinând zonei protejate a Dunării", a declarat luni Turcescu, citat de Agerpres, la Palatul Parlamentului.

Senatorul a mai amintit că proiectul lui Şerban Nicolae ar urma să fie aprobat tacit la data de 31 octombrie, iar prin acesta se instituia un regim fiscal special pentru zone precum insula Belina.

"Grupul Dragnea trebuie oprit, acest om a devenit un pericol public pentru România şi el nu este singur. Fie din prostie, fie din neştiinţă de carte pare-se că sunt mulţi care se lasă vrăjiţi de felul în care Liviu Dragnea ştie să prezinte în acest moment fel şi fel de iniţiative legislative care par că sunt disparate sau sunt ale câte unui parlamentar PSD, dar în realitate există un punct convergent", a susţinut Turcescu.

Reamintim în context că, recent, vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penal de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit într-un dosar referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman. Infracţiunile ar fi fost săvârşite în perioada în care aceasta era secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

În acelaşi dosar, DNA a cerut ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, aceasta fiind acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Rovana Plumb este suspectată că, în calitate de ministru al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, a iniţiat şi promovat hotărârea de Guvern care a făcut posibil ca părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel să poată fi trecute din proprietatea statului în administrarea CJ Teleorman, care le închiriase Tel Drum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor