Pensionare "cu noroc". Procesul lui Gabriel Oprea se reia de la zero

Pe modelul deja consacrat în dosarele lui Tăriceanu şi Dragnea, şi procesul lui Gabriel Oprea se reia pe motiv de pensionare a unei judecătoare din complet.
Gabriel Oprea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
19.09.2017

Procesul în care fostul vicepremier şi ministru de Interne Gabriel Oprea a fost trimis în judecată în dosarul maşinii de lux cumpărate de DIPI şi folosită de Oprea în interes personal se va relua de la zero. Decizia a fost luată azi şi este motivată de pensionarea judecătoarei Maria Dascălu, a cărei retragere la pensie a condus şi la reluarea de la zero a proceselor lui Dragnea şi Tăriceanu.

Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru jumătatea lunii octombrie, relatează digi24.ro.

Reamintim că fostul ministru de Interne a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI, respectiv achiziţionarea unui autoturism Audi A8.

Maşina ar fi fost întrebuinţată exclusiv de fostul ministru la MAI, deşi, potrivit legii, ar fi trebuit folosită strict în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie.

Din rechizitoriu, reiese că Ministerul de Interne ar fi distrus documente selectiv, doar pe acelea în legătură cu cheltuielile operative ale conducerii Doi şi-un sfert, documente care constituiau probe în acest dosar. Petre Tobă, şeful de Interne la acel moment, ar fi trecut cu vederea aceste grave nelegiuiri, pe toată perioada cât la conducerea MAI se afla Gabriel Oprea, fapt pentru care a fost pus sub urmărire penală pentru favorizarea infractorului.

Potrivit procurorilor, în octombrie 2015, după demisia Guvernului, respectiv a lui Gabriel Oprea, unul dintre cei trei denunţători din acest caz a fost chemat în biroul secretarului de stat Gheorghe Nicolae, acesta cerându-i "să găsească de urgenţă o soluţie pentru a proceda la distrugerea documentelor justificative privind cheltuielile din fondurile operative ale D.I.P.I., pentru perioada de sfârşit a anului 2014 şi, respectiv, pentru perioada ianuarie-octombrie 2015".

Procurorii mai arată că achiziţionarea autovehicolului s-a făcut cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, având ca urmare prejudicierea bugetului de stat cu suma de 410.000 lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor