Tăriceanu: Există "o solidaritate fără fisură" în rândul liderilor PSD faţă de Shhaideh şi Plumb

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la finele şedinţei Biroului Permanent Naţional al Partidului Social Democrat (PSD), că nu există motive ca vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul Rovana Plumb (ambele suspectate de fapte penale în dosarul Belina) să demisioneze. Declaraţia şefului Senatului se aliniază perfect cu cea a lui Liviu Dragnea, şi el de părere că cele două nu trebuie să plece din Guvern.

Totodată, Tăriceanu a remarcat în urma participării la şedinţa conducerii PSD, că există 'o solidaritate fără fisură' în rândul liderilor social-democraţi faţă de Shhaideh şi Plumb.

"Toţi cei care sunt membri în Biroul Politic au susţinut că cele două membre ale Guvernului nu au niciun fel de motiv să îşi dea demisia, întrucât nu au încălcat niciun fel de prevedere legală, transferul unei proprietăţi publice a statului în proprietatea publică a unui consiliu judeţean nu este niciun fel de infracţiune', a declarat Tăriceanu.

Nu în ultimul rând, Tăriceanu a opinat că procurorii nu au dreptul de a ancheta oportunitatea unui act normativ şi a susţinut că astfel de acţiuni au caracter politic.

"Dacă există o cale de atac, această cale de atac se poate exercita în contencios-administrativ, dar nu pe calea Procuraturii', a declarat Tăriceanu.

Reamintim că vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărită penal de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit într-un dosar referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman. Infracţiunile ar fi fost săvârşite în perioada în care aceasta era secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

În acelaşi dosar, DNA a cerut ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, aceasta fiind acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Rovana Plumb este suspectată că, în calitate de ministru al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, a iniţiat şi promovat hotărârea de Guvern care a făcut posibil ca părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel să poată fi trecute din proprietatea statului în administrarea CJ Teleorman, care le închiriase Tel Drum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne