Tudor Deliu: R. Moldova întră în epoca în care cetăţeanul este plasat pe ultimul loc

Reformele iniţiate de guvernarea de la Chişinău şi promovate în timpul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului ar fi nedemocratice autorităţile preocupându-se doar de crearea mecanismelor pentru viitoarele alegeri.
Tudor Deliu şi Iurie Ţap deputaţi PLDM
Tudor Deliu şi Iurie Ţap deputaţi PLDM (pldm.md)

Reprezentanţii fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), în cadrul unui briefing de presă susţinut luni totalizând rezultatele sesiunii de primăvară-vară a Legislativului, au atenţionat că Parlamentul nu şi-ar fi onorat datoria de reprezentare a intereselor cetăţenilor. Majoritatea parlamentară ar fi nelegitimă şi nereprezentativă iar guvernarea ar sfida Constituţia. De asemenea aceştea au informat că având în vedere gravele derapaje, în toamnă vor susţine şi iniţia proteste, iar dacă va fi nevoie, vor chema cetăţenii, inclusiv, la nesupunere civică.

„S-a conturat un tandem pe cât de ridicol, pe atât de ruşinos: Plahotniuc-Dodon. Cei doi au clar un parteneriat strategic. În acest joc politic murdar, Igor Dodon a devenit salvatorul lui Plahotniuc. La fundamentele politicii moldoveneşti stă binomul Plahotniuc-Dodon. Ideea principală este distrugerea sau reducerea la tăcere a opoziţiei pentru păstrarea regimului actual. De aceea, oponenţii vor fi lipsiţi de şansa de a câştiga, odată fiind instaurat un regim antidemocratic", a subliniat Tudor Deliu precizând că PLDM a denunţat în nenumărate rânduri toxicitatea schimbării Codului electoral.

În opinia deputatului, R. Moldova ar fi fost transformată într-o afacere politică, beneficiari fiind puţini, iar perdanţi – un întreg popor. ”De azi înainte nu vom mai putea vorbi despre o democraţie funcţională, despre o societate prosperă. Intrăm oficial într-o epocă sumbră, unde cetăţeanul este plasat pe ultimul loc, iar ascensiunea în Parlament se va face prin mită electorală. Atât în Est, cât şi în Vest suntem văzuţi ca o ţară de corupţi, condusă de clanuri ce fac legea după modelul banditesc", a adăugat preşedintele fracţiunii liberal-democrate.

Tudor Deliu a notat că PLDM ar fi înaintat mai multe iniţiative legislative care ar fi putut deconspira ilegalităţi masive comise de cei de la guvernare, însă acestea s-ar prăfui prin sertarele Parlamentului. Drept exemplu, politicianul a prezentat refuzul majorităţii de a audia Raportul comisiei de anchetă privind traficul de anabolizante prin intermediul Poştei Moldovei şi respingerea cererii de chemare la raport în Parlament a Procurorului General.

În concluzie, deputatul PLDM, Iurie Ţap a adus critici dure mai multor reforme iniţiate de guvernare. În opinia acestuia, reforma guvernului ar fi fost doar o optimizare aritmetică, în cadrul celor nouă ministere fiind păstraţi doar miniştrii democraţi. La fel, reforma administraţiei publice locale ar fi una incoerentă, guvernarea preocupându-se doar de crearea mecanismului pentru viitoarele alegeri, nu şi de implementarea reformelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe