Trump transmite că "nu va ceda niciodată în faţa buletinelor false şi a firmei Dominion" după ce a dat undă verde procesului de tranziţie către Biden
alte articole
Donald Trump, care a aprobat o iniţiativă a Administraţiei Serviciilor Generale (GSA) de a lansa formal procesul de tranziţie prezidenţială, a refuzat să accepte înfrângerea electorală şi a promis „să continue lupta cea dreaptă” şi să susţină echipa sa electorală care a depus plângeri privind fraudarea pe scară largă a alegerilor din 3 noiembrie.
Preşedintele SUA, Donald Trump, a transmis un mesaj pe Twitter în care sublinia că echipa sa juridică continuă procesele pentru a demonstra că alegerile din 3 noiembrie pentru Biroul Oval au fost „cele mai corupte din istoria politică americană”.
Cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite a subliniat că nu va admite niciodată „buletine de vot false” şi „problema Dominion”, făcând referire la compania Dominion Voting Systems, care produce maşini de intabulat voturi - o companie extrem de controversată, cu legături în Venezuela şi Canada -, pe care a acuzat-o în repetate rânduri că este responsabilă pentru fraudarea voturilor.
Sidney Powell, o avocată care iniţial era afiliată echipei de consultanţi juridici a lui Trump, şi care acum acţionează independent, a afirmat că are o mulţime de dovezi că sisteme ale companiei Dominion, pe lângă altele aparţinând altor firme, au fost exploatate pentru a trece voturi de la Trump la Joe Biden, şi a afirmat că va depune o acţiune de proporţii "epice" în instanţă, în curând.
Afirmaţiile sale amplifică unele idei transmise iniţial în spaţiul public, în care spunea că există foarte multe dovezi de fraudă electorală şi că publicarea lor echivalează cu "eliberarea Kraken-ului".
Membrii echipei de avocaţi a lui Trump au afirmat în repetate rânduri că programele software ale maşinilor Dominion pot trece voturi de la un candidat la celălalt şi pot fi controlate de la distanţă.
Declaraţia de susţinere a numeroaselor procese şi plângeri, dată de Trump, survine la doar câteva ore după ce preşedintele american a aprobat initiativa Administraţiei Serviciilor Generale care va începe procesul de tranziţie prezidenţială din SUA.
Mesajul iniţial al preşedintelui fusese transmis în urma publicării unei scrisori a şefului GSA, Emily Murphy, către Joe Biden, prin care acesta era notificat că unele fonduri şi resurse umane vor fi acordate echipei sale.
Murphy a ţinut să sublinieze că scrisoarea sa nu este o recunoaştere a victoriei vreunui candidat: „Pentru a fi clari, nu am primit nicio instrucţiune care să-mi clintească hotărârea. Am primit totuşi ameninţări online, prin telefon şi prin poştă îndreptate către securitatea mea, a familiei mele, a personalului meu şi chiar a animalelor de companie într-un efort de a mă constrânge să iau această hotărâre prematur”, a spus Murphy în scrisoarea trimisă către Biden.
Preşedintele SUA a refuzat să recunoască înfrângerea, spunând că sistemul de vot asigurat de compania Dominion a fost folosit pentru a frauda procesul electoral, după ce au fost raportate mai multe nereguli şi greşeli.