Donald Trump concediază un director din Ministerul de Interne care susţine că alegerile nu sunt fraudate

Donald Trump
Donald Trump (Getty Images)

Preşedintele Trump a demis un oficial de rang înalt din Ministerul de Interne american - Department of Homeland Security, DHS - după ce agenţia a contrazis public afirmaţiile cu privire la integritatea alegerilor, începând din octombrie.

Chris Krebs, care conducea sectorul cibernetic al DHS, a fost concediat din cauza declaraţiilor „extrem de inexacte” cu privire la frauda electorală, potrivit unei postări a preşedintelui pe Twitter, marţi seară.

„Declaraţia recentă a lui Chris Krebs cu privire la securitatea alegerilor din 2020 a fost extrem de inexactă, în sensul că au existat ilegalităţi şi fraude masive - inclusiv persoane decedate care au votat, observatorilor în alegeri nu li s-a permis accesul în centre, probleme cu maşinile de vot care au schimbat voturile de la Trump la Biden, votare târzie şi multe altele ", a scris el, adăugând "prin urmare, cu efect imediat, Chris Krebs a fost demis din poziţia de director al Agenţiei pentru securitate cibernetică şi infrastructură".

Sâmbătă, Krebs a cerut publicului să ignore „afirmaţiile bizare şi nefondate ... chiar dacă sunt făcute de preşedinte” cu privire la alegeri, iar membrilor echipei sale le-ar fi spus că se aştepta să fie demis.

Agenţia lui Krebs a dezvoltat un program „de control al zvonurilor” pentru ca, după cum descrie New York Times, „să împiedice americanii să se îndoiască de integritatea sistemului electoral”.