Giuliani acuză "o conspiraţie naţională" în oraşele controlate de democraţi în vederea fraudei electorale

Avocat al lui Donald Trump şi fost ărimar al oraşului New York, Rudy Giuliani, la o conferinţă împreună cu un al avocat al preşedintelui american, Sidney Powell (S), 19 noiembrie 2020
Avocat al lui Donald Trump şi fost ărimar al oraşului New York, Rudy Giuliani, la o conferinţă împreună cu un al avocat al preşedintelui american, Sidney Powell (S), 19 noiembrie 2020 (Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

Rudy Giuliani, unul dintre avocaţii preşedintelui Donald Trump, a susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, că presupusa victorie a candidatului democrat Joe Biden în alegerile din 2020 este rezultatul unei „conspiraţii naţionale” a democraţilor.

Fostul primar din New York a declarat reporterilor la Washington că are dovezi, pe care nu le poate face publice, despre un presupus plan de a frauda alegerile în favoarea lui Biden în statele cheie.

„Nu există nicio îndoială. Aceasta nu este o idee individuală a zece sau 12 şefi democraţi. Acesta este un plan. Ar trebui să fii un prost pentru a nu-ţi da seama. Ei fac lucruri similare în acelaşi mod în 10 oraşe mari controlate de democraţi, în cele mai multe cazuri, corupte” a afirmat Giuliani.

Personalul de campanie al lui Trump a depus mai multe plângeri în state cheie acuzând nereguli electorale, blocând certificarea rezultatelor. Deşi multe dintre procese au pretins fraudă electorală, campania nu a furnizat încă dovezi detaliate şi martori care să susţină acuzaţiile.

The Epoch Times nu declară câştigătorul alegerilor prezidenţiale din 2020 până când nu vor fi certificate toate rezultatele şi până când nu vor fi soluţionate problemele legale.

Giuliani, care conduce acţiunile campaniei Trump de a contesta rezultatele alegerilor, a susţinut că personalul campaniei are cel puţin zece martori care sunt gata să depună mărturie, în instanţă, despre frauda electorală, dar că numele lor nu pot fi dezvăluite public, deoarece acest lucru le-ar pune viaţa în pericol. De asemenea, el a susţinut că are cel puţin 1.000 de declaraţii notarizate ale unor cetăţeni care susţin că au făcut acte ilegale, în opinia lui Giuliani „suficiente pentru a răsturna orice alegeri”.

„Când vom prezenta lucrurile în instanţă, dacă vi le prezentăm acum, judecătorii nu vor fi foarte mulţumiţi. Şi, în sfârşit, trebuie să vă spun că martorii noştri nu vor să fie expuşi la tratamentul blând al unei prese vicioase”, a declarat el.

În timpul conferinţei, echipa de campanie a lui Donald Trump a prezentat diferite cazuri de fraudă electorală, despre care au pretins că au avut loc în state cheie cum ar fi Pennsylvania şi Michigan. El a citat o declaraţie pe propria răspundere care a fost semnată de un lucrător care susţinea că i s-a cerut să considere drept valide buletinele de vot primite după 3 noiembrie.

„La 4 noiembrie 2020 mi s-a cerut să procesez în mod necorespunzător buletinele de vot absente [primite prin poştă, n.r.] când data primirii a fost ulterioară datei de 3 noiembrie 2020”, a citit Giuliani dintr-o declaraţie dată sub jurământ.

„Mai avem încă 100 de mărturii de genul acesta. Nu vi le pot arăta pentru că aceşti oameni nu vor să fie hărţuiţi ”, a adăugat el.

Avocaţii care reprezintă oficiali de stat şi comisiile electorale date în judecată de echipa de campanie a lui Donald Trump au contestat acuzaţiile de fraudă, susţinând că afirmaţiile sunt nefondate.

Mark Aronchick, care a reprezentat consiliile electorale ale unor judeţe din Pennsylvania, a descris acuzaţiile lui Giuliani în timpul unei şedinţe de judecată drept „ruşinoase”.

„Respingeţi aceste cazuri, vă rog să respingeţi aceste cazuri, pentru a ne putea apuca de rezolvarea adevăratelor probleme ale acestei ţări”, a îndemnat el judecătorul marţi.

Giuliani a anunţat în timpul conferinţei că echipa de campanie va depune un proces în Georgia vineri, care va include acuzaţii de fraudă electorală, printre alte acuzaţii.

„În oraşul Atlanta, republicanilor nu li s-a permis să urmărească procesul de votare prin e-mail al electoratului care a votat prin neprezentare. Inspecţiile au fost complet interzise. Apoi avem numeroşi alegători dubli, avem numeroşi alegători în afara statului şi avem dovezi specifice de intimidare şi schimbări ale voturilor. Totul va fi în plângerea de vineri”, a declarat el.

Echipa lui Trump intenţionează să introducă o plângere în Arizona şi poate şi în Virginia şi New Mexico, a precizat Giuliani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe