Twitter lansează funcţia de mesaje care dispar după 24 de ore, denumite ”fleets”

Logoul Twitter
Logoul Twitter (Bethany Clarke/Getty Images)

Twitter a anunţat, marţi, că lansează la nivel global posibilitatea de a posta ”fleeturi” - postări efemere, care dispar după 24 de ore.

Noile mesaje temporare sunt similare cu funcţia "stories" de pe Snapchat, sau platforma Instagram a Facebook, transmite Reuters.

”Unii dintre voi ne spun că le este inconfortabil să scrie tweeturi pentru că par atât de publice, permanente şi este o presiune prea mare să le redistribuie”, a afirmat directorul pentru design al companiei, Joshua Harris şi directorul de produs Sam Haveson, într-o postare pe blog.

”Pentru că dispar după o zi, fleeturile ajută oamenii să se simtă mai confortabil atunci când împărtăşesc gânduri personale, opinii şi sentimente”, au adăugat aceştia.

Fleeturile, care includ text, fotografii şi filmări, vor fi disponibile în partea de sus a paginii principale a Twitter şi pe profilul celui care le trimite.

Giganţii hi-tech se află în centrul unei controverse imense de la alegerile din 2016, privitoare la amestecul pe care l-a avut Rusia în campania electorală americană, din care a ieşit învingător Donald Trump. Anul acestea, deşi Twitter şi Facebook au promis să fie extrem de atente cu amestecul unor puteri străine în campania electorală, ele au fost acuzate pe scară largă de cenzurarea informaţiilor şi dezvăluirilor legate de campanie, în momentul în care publicaţia NY Post a publicat ştiri despre implicarea fiului candidatului democrat Joe Biden în obţinerea de fonduri şi trafic de influenţă cu China şi Ucraina. Ştirile au fost blocate complet pe Twitter şi cenzurate masiv pe Facebook, cele două platforme susţinând că informaţiile nu sunt verificate suficient.

Purtătorul de cuvânt al Twitter, Liz Kelley, a afirmat că fleeturile sunt supuse aceloraşi reguli de transmitere ca şi tweeturile.

Kelley a mai explicat că avertismentele şi etichetele aplicate de companie pe conţinutul care manipulează sau dezinformează ar putea fi aplicate şi pentru fleeturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură