Traian Băsescu: Guvernul Cioloş ar putea fi mai toxic decat unul politic

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Guvernul de tehnocraţi condus de Cioloş este mai mult decât dependent de politic, a opinat luni Traian Băsescu adăugând că acest guvern are potenţial să fie mult mai toxic decât unul politic, având în vedere că guvernele politice măcar îşi asumă deschis ce vor, pe când cele de aşa-zişi tehnocraţi se ascund sub impresia de tehnocraţi, dar nu face altceva decât ce au negociat cu politicienii în defavoarea ţării.

Redăm declaraţia preşedintelui MP, citată de B1 TV.

Guvernul de tehnocraţi îşi propune să ascundă eşecul şi pomenile electorale ale Guvernului Ponta prin renegocierea obiectivului pe termen mediu din punct de vedere al tratatului fiscal. Poate nu ştiţi: pentru anul 2016 deficitul angajat al României trebuia să fie 1,1% din PIB plus, eventual, 0,25% din PIB. Guvernul Cioloş îşi propune să renegocieze obiectivul pe termen mediu.

Acel MTO pe care nu-l înţelegea Ponta nu-l înţelege nici Cioloş. Eu cred că nu va putea fi renegociat pentru că sunt angajamente ce ţin de potenţialul unui stat, potenţial pe care România nu îl are. Mi se pare nepotrivită afirmaţia făcută în program, care e un pas înapoi.

Întrevedem o decizie politică în urma negocierilor cu PSD de a primi votul în Parlament. Guvernul de tehnocraţi e mai mult decât dependent de politic. Tentativa de renegociere afirmată deja în program nu inseamnă nimic altceva decât creşterea nivelului de îndatorare şi susţinerea pomenilor din bani împrumutaţi. Sunt convins că românii se bucură de demagogia politicienilor, dar eu îi asigur ca fiind imprudenţi tot ei vor plăti.

Dacă guvernul are această abordare îl consider mai toxic decât unul politic. Măcar cel politic îşi asumă deschis ce vrea să facă. Guvernul de aşa-zişi tehnocraţi se ascunde sub impresia de tehnocraţi, dar nu face altceva decât ce au negociat cu politicienii în defavoarea ţării.

Aceste împrumuturi luate nu fac altceva decât să crească artificial creşterea economică prin stimularea consumului, care se traduce prin creşterea deficitului de cont curent. Asta e unul din motivele pentru care România a intrat în criză în 2009 şi 2010”, a declarat fostul şef al statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne