România este în acest an stat partener pentru „Săptămâna verde”, expoziţia internaţională din domeniul alimentar de la Berlin

Ministrul german al agriculturii Ilse Aigner(C), primarul Berlinului Klaus Wowereit (centru ST) şi ministrul român al agriculturii Valeriu Tabără (centru DR) inaugurează expoziţia internaţională în domeniul alimentar, al agriculturii şi horticulturii „Săptămâna Verde” de la Berlin, 20 ian 2012.
Ministrul german al agriculturii Ilse Aigner(C), primarul Berlinului Klaus Wowereit (centru ST) şi ministrul român al agriculturii Valeriu Tabără (centru DR) inaugurează expoziţia internaţională în domeniul alimentar, al agriculturii şi horticulturii „Săptămâna Verde” de la Berlin, 20 ian 2012. (ODD ANDERSEN / AFP / Getty Images)

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, a susţinut, joi la Berlin o conferinţă de presă cu tema „România – stat partener pentru Săptămâna Verde", în cadrul căreia a a făcut o prezentare a potenţialului pe care îl deţine agricultura românească pentru a face faţă concurenţei.

„Săptămâna Verde” este cea mai importantă expoziţie internaţională din lume în domeniul alimentar, al agriculturii şi horticulturii şi este organizată la Berlin în perioada 20 – 29 ianuarie 2012.

Oficialul român a făcut o scurtă prezentare a sectorului agricol din România şi a potenţialului pe care îl deţine agricultura românească pentru a face faţă concurenţei pe piaţa europeană şi nu numai.

"Ministrul român a vorbit despre participarea României la ediţia din acest an şi despre deosebita onoare pe care o are ţara noastră de a fi partenerul Germaniei în organizarea acestei importante manifestări internaţionale", se arată într-un comunicat transmis vineri de MADR.

În final, ministrul Valeriu Tabără a răspuns întrebărilor jurnaliştilor prezenţi referitoare la investiţiile germane în agricultura românească, formele de sprijin acordate fermierilor români, condiţiile prin care cetăţenii străini pot cumpăra sau concesiona terenuri în România, Canalul Siret – Bărăgan, etc.

În aceeaşi zi a avut loc ceremonia de deschidere organizată de România în calitate de stat partener.

"Ţara noastră avut onoarea de a prezenta oaspeţilor din întreaga lume folclorul şi tradiţiile româneşti, obiceiuri care arată legătura dintre fermieri şi pământul pe care îl lucrează. În cadrul ceremoniei de deschidere au luat cuvântul mai multe oficialităţi, printre care ministrul Valeriu Tabără, ministrul federal al alimentaţiei, agriculturii şi protecţiei consumatorului, Ilse Aigner, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Ciolos, preşedintele Messe Berlin, Raymund Hosch şi primarul Berlinului, Klaus Wowereit", se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie