OMS: Sursa E. Coli din Germania are sanse sa ramana necunoscuta

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Un oficial principal al Organizatiei Mondiale a Sanatatii afirma ca sursa focarului mortal de E. Coli din Germania are sanse sa ramana necunoscuta.

Dr. Guenael Rodier, director al departamentului de boli transmisibile al OMS, a declarat pentru Associated Press ca anchetatorii trebuie sa gaseasca sursa de infectie in termen de o saptamana. El declara ca dupa aceea va deveni dificil sa se faca legatura intre pacienti si ceea ce au mancat. Rodier sustine ca este posibil ca legumele contaminate sa fi disparut deja de pe piata.

Focarul E. coli a ucis cel putin 23 de persoane si a imbolnavit mai mult de 2.400 la sfarsitul lunii mai. Aproape toate victimele traiesc sau au vizitat nordul Germaniei.

Sursa virusului este un mister. Anchetatorii au exclus deja varza, salata verde, rosiile si castraveti din Spania.

Comisarul pentru sanatate al Uniunii Europene, John Dalli, a avertizat autoritatile sa nu se grabeasca in a se pronunta cu privire la sursa infectiilor, pana cand nu exista dovezi concludente. El sustine ca astfel de rapoarte rapide raspandesc teama si provoaca probleme pentru agricultori.

Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a recomandat un pachet de ajutor de 220 milioane de dolari pentru fermieri, pentru a-si putea recupera o parte din pierderile cauzate de legumele nevandute din cauza crizei E. coli.

Rusia si alte cateva tari au interzis toate legumele din UE. Ministrul spaniol al Agriculturii, Rosa Aguilar, doreste compensarea integrala pentru pierderile suferite de agricultorii din tara ei, din partea Germaniei.

Simptomele E. coli includ crampe abdominale, diaree, febra si varsaturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe