Creste numarul de decese in epidemia E.Coli

Bacteria E. coli
Bacteria E. coli (HZI / Getty Images)

Autoritatile germane afirma ca numarul de decese cauzate de epidemia E.Coli din Europa a ajuns la 26.

Ei declara ca mai mult de 2600 de oameni s-au imbolnavit incepand cu sfarsitul lunii mai din cauza bacteriei misterioase. Aproape toate victimele traiesc sau au vizitat nordul Germaniei.

Autoritatile nu au reusit sa descopere cauza epidemiei.

Depasind suspiciunile initiale, cercetatorii germani au renuntat sa mai dea vina pe rasadurile crescute in gospodarii, sau pe salata, rosiile sau castravetii din Spania. Ministrul Agriculturii din Spania, Rosa Aguilar, cere compensatii complete din partea Germaniei pentru pierderile suferite de fermierii din tara sa.

Fermierii spanioli, ai caror venituri au fost lovite din greu de epidemie, au donat miercuri aproape 30 de tone de fructe de legume populatiei din Madrid.

Dupa discutiile aprinse de miercuri, Comisarul UE al Fermelor, Dacian Ciolos, a crescut oferta de pachet de ajutor la 306 milioane dolari pentru a ajuta fermierii sa isi recupereze o parte din pierderile provocate de legumele nevandute datorita crizei E.Coli. El propusese initial un ajutor de 220 milioane dolari.

Rusia si alte cateva tari au interzis toate importurile de legume din UE.

Rusia este asteptata sa adreseze epidemia de E.Coli marti, ca parte a summitului de doua zile cu liderii UE in Nizhny Novgord, Russia.

Simptomele E.Coli includ crampe abdominale, diaree, febra, varsaturi, iar in cazuri extreme distrugerea rinichilor si moarte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe