Ţinute noi de oraş pentru soldaţii şi gradaţii voluntari

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea (Catalin Ovreiu / www.mapn.ro)
Epoch Times România
02.09.2010

Soldaţii şi gradaţii voluntari din Regimentul 30 Gardă sunt primii care beneficiază de noua ţinută de oraş, urmând ca uniforma să fie introdusă, gradual, în norma de echipare a acestei categorii de personal începând cu anul 2011.

Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul Gabriel Oprea a participat miercuri, la sediul Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", la prezentarea ţinutelor de oraş pentru soldaţii şi gradaţii voluntari din Armata României.

Noua ţinută este rezultatul unui program-pilot desfăşurat de specialişti ministerului şi corespunde cerinţelor de echipare ale respectivei categorii de militari.

"Sunteţi primii care poartă aceste uniforme, până la intrarea în dotare la toate eşaloanele, ca o dovadă a aprecierii de care se bucură militarii Regimentului de Gardă. Formaţi o structură reprezentativă pentru Armata României, atât prin misiunile de pază şi apărare a unor obiective speciale, cât şi prin cele de asigurare a ceremoniilor şi onorurilor militare la nivelul cel mai înalt. (...) Sunteţi cei care trebuie să daţi tonul asupra modului în care se poartă această ţinută, care va reprezenta, înainte de toate, felul de a fi al soldatului şi gradatului voluntar - tânăr, hotărât, energic, cu mentalitate şi atitudine de învingător", a spus, în discursul său, ministrul Apărării Naţionale.

Oprea a reamintit că a acţionat, încă de la începutul mandatului său, pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ care reglementează Statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari, pornind de la faptul că Armata României este o armată profesionistă, iar soldaţii şi gradaţii voluntari au dovedit de multe ori că sunt un corp de elită.

"Confecţionarea unei uniforme distincte care să vă reprezinte şi care să constituie blazonul acestei categorii de personal se alătură acelor măsuri menite să consolideze statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari, să le sporească drepturile, să-i menţină în sistem până la 45 de ani şi să le asigure drepturi echivalente cu celelalte categorii de personal alături de care îşi desfăşoară activitatea", a mai spus ministrul Gabriel Oprea.

El a dorit să transmită, prin militarii Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", un mesaj de încurajare pentru tot personalul armatei, din ţară şi din teatrele de operaţii, în activitate, în rezervă sau în retragere, asigurându-i că au în conducerea Ministerului Apărării Naţionale un sprijin real.

"Sunt multe lucruri care pot fi făcute şi îndreptate şi cu bani puţini sau chiar fără implicaţii financiare şi trebuie să le avem în vedere. Chiar dacă este criză economică şi bugetul este insuficient, nu vom dezarma în faţa problemelor. Ştiu că vă este de greu, mai ales dumneavoastră, cei aflaţi la începutul carierei. Ştiu însă, în acelaşi timp, că aceste măsuri sunt temporare. Vom reuşi împreună să le depăşim", a susţinut ministrul.

În cadrul ceremoniei, Gabriel Oprea i-a înmânat comandantului Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" diploma de merit, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfăşurată de militarii acestei unităţi de elită a Armatei României, în anul în care a sărbătorit 150 de ani de la înfiinţarea primei structuri de gardă din Armata României.

Militarii Regimentului 30 Gardă au prezentat, cu acest prilej, un exerciţiu de tip Drill-Team de mânuire a armamentului din dotare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor