Tăriceanu vrea reaşezarea lucrurilor pentru ca DNA-ul să nu-i mai deranjeze pe legiuitori

Considerat unul dintre cei mai vocali critici ai DNA şi Justiţiei, Tăriceanu vrea o discuţie publică privind rolul instituţiilor în stat, astfel încât situaţii precum anchetarea de către procurorii anticorupţie a OUG 13 să nu se mai producă în viitor.
Loredana Diacu
01.03.2017

alte articole

Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
01.03.2017

Lider al ALDE şi preşedinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu susţine că, după publicarea motivaţiei Curţii Constituţionale la decizia prin care s-a stabilit că ancheta procurorilor privind OUG 13 a perturbat buna activitate a Guvernului, trebuie să se realizeze o discuţie publică referitor la rolul instituţiilor în statul de drept, relatează Agerpres.

"Aş dori să aşteptăm motivarea deciziei Curţii, să vedem cum analizează în detaliu această chestiune şi cred că după aceea, probabil, o discuţie publică despre rolul instituţiilor în statul de drept ar trebui făcută, pentru ca astfel de acţiuni pe viitor să nu se mai întâmple. Cred că există o responsabilitate individuală pentru cei care conduc instituţiile şi pe care nu putem să o ignorăm. Fiecare într-o astfel de funcţie are o anumită responsabilitate pe care trebuie să şi-o ducă la îndeplinire cu bună credinţă", a declarat marţi Tăriceanu, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite.

Şeful Senatului a mai amintit că el a afirmat că normal ar fi fost ca după decizia CCR procurorul-şef al DNA să-şi dea demisia, însă, în acelaşi timp, a opinat că este puţin probabil să se întâmple acest lucru.

Tăriceanu a evitat să se pronunţe asupra posibilităţii ca în coaliţia de guvernare să se ceară ministrului Justiţiei să facă demersurile pentru revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA, atitudinea sa evazivă putând avea legătură cu faptul că ieri Liviu Dragnea a declarat că PSD nu intenţionează să ceară demisia niciunuia dintre procurorii-şefi.

Reamintim că discursul lui Tăriceanu are loc în contextul în care CCR, condusă de fostul deputat PSD Valer Dorneanu, a decis luni că prin anchetarea OUG 13, DNA a perturbat buna activitate a Executivului şi relaţiile care trebuie să existe între cele trei autorităţi - judecătorească, executivă şi legislativă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor