Deşi Antonescu susţine că a murit, Ponta insistă că USL trăieşte: „Proiectul nostru e adevărat şi trăieşte” (Video)

Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

Material video pe pagina originală a articolului pe Epoch Times România.

Într-un filmuleţ de campanie electorală în care apare premierul Victor Ponta se reafirmă ceea ce social-democraţii au tot susţinut în ultima perioadă, şi anume că Uniunea Social Democrată trăieşte în continuare, în ciuda faptului că PNL a rupt această alianţă deja de ceva vreme.

"Dragă Crin, când am început proiectul nostru comun, ne-am dorit ca toţi românii să aibă o viaţă europeană, cu adevărat. Ne-am dorit o ţară cu salarii decente, cu spitale redeschise, şcoli moderne, pensionari fără grija zilei de mâine, demnitatea redată profesorilor, medicilor şi militarilor. Ne-am dorit ca formula „Să trăiţi bine!” să nu mai fie spusă niciodată în bătaie de joc. Îi privesc pe cei din jur şi ştiu că şi ei cred, ca şi mine, că proiectul nostru e adevărat şi trăieşte", se transmite în videoclipul de pe contul de Facebook al premierului Victor Ponta.

Prima voce care se aude în videoclipul electoral este cea a premierului Victor Ponta, aceasta fiind urmată de alte personaje care continuă mesajul acestuia.

Social democraţii nu numai că insistă în campania electorală să folosească sigla USL şi mesaje de genul „USL trăieşte” pe panourile şi materialele electorale, dar aceştia fac totodată presiuni privind refacerea USL după europarlamentare. PSD invocă frecvent, faptul că liderii liberali din teritoriu aspiră la acest lucru, doar conducerea PNL este potrivnică.

Liderul PSD Victor Ponta a ţinut să scoată în evidenţă că oriunde s-a deplasat în campania sa electorală s-a întâlnit cu primari şi autorităţi judeţene de la PNL, iar „în cele mai multe zone sunt USL”.

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea susţine că organizaţiile judeţene aşteaptă alegerile europarlamentare, când "probabil în PNL vor avea loc nişte clarificări în interiorul acestui partid".

"Majoritatea liderilor judeţeni ai PNL doresc ca USL să funcţioneze în continuare. Ei vorbesc, în teritoriu începe să se vorbească serios despre un Congres al PNL după alegerile europarlamentare. Noi nu ştim dacă asta se va face sau nu, nu pot să vă spun decât ceea ce ne spun şi nouă colegii noştri de la PSD şi ceea ce mai aflăm şi noi când mergem în campanie electorală", a subliniat Dragnea.

Cu toate acestea, amintim că atunci când liberalii s-au reunit în cadrul Delegaţiei Permanente aceştia au votat, cu o majoritate covârşitoare, o rezoluţie prin care au rupt USL. Rezoluţia a fost adoptată cu 187 voturi pentru, 6 împotrivă şi 2 abţineri.

„PNL are 32 de decizii definitive şi executorii date de BEC care demonstrează frauda PSD şi interzic folosirea însemnelor USL. Partidul Naţional Liberal a câştigat în aproape toată ţara contestaţiile depuse împotriva tentativei de fraudare a PSD, prin folosirea însemnelor Uniunii Social Liberale în campania pentru europarlamentare”, declara sâmbătă purtătoarea de cuvânt a PNL, Cristina Pocora.

În ceea ce priveşte refacerea USL despre care vorbeşte constant Victor Ponta, preşedintele PNL Crin Antonescu a explicat că acesta încearcă "să vândă pe sub mână, fără marcă, o alianţă".

„Domnul Dragnea, domnul Tăriceanu şi alţi domni, domnul Ponta parcă aprecia nevoia de reîntregire a USL-ului în urma unui Congres Extraordinar după alegeri. Acestor domni le amintesc că este o chestiune care nu are legătură cu PNL-ul. Dânşilor, indiferent ce dorinţe mai mult sau mai puţin bizare au, eu le spun ce este în PNL. Partidul Naţional Liberal are o campanie civilizată cu teme europene de dus, avem un obiectiv propus, pe care sunt absolut convinsă că îl vom atinge şi nu doar că îl vom atinge, că vom depăşi, obiectivul de 20%. PNL are preocuparea de a-şi respecta un angajament perpetuu pe care îl are faţă de electorat şi anume de a trata serios fiecare campanie electorală. Că unii se dau cu bărcuţa, că unii propun congres la alţii în bătătură, că unii îşi fac partid mâine, dar pe urmă nu-şi mai fac, astea sunt discuţii care mi se par extrem de neserioase”, a declarat recent deputatul PNL Alina Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne