Tăriceanu: Nu mai trebuie să tolerăm DNA!

Cunoscut opozant al arestării parlamentarilor, şeful Senatului susţine că DNA-ul, instituţie care, mai nou, cere ridicarea imunităţii lui Titus Corlăţean, nu mai trebuie tolerată.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Călin Popescu Tăriceanu a lansat un atac virulent la adresa SRI şi DNA, instituţie care, în viziunea şefului Senatului "nu mai trebuie tolerată!"

Tăriceanu a opinat că Parlamentul "a fost decimat" după 2012, iar SRI şi DNA ies din cadrul legal.

"DNA şi SRI ies din cadrul legal. Totul se extinde spre justiţie. Când are servicii comerciale, infiltrate în justiţie şi presă, atunci e o mare problemă. Această campanie este atipică pentru că este afectată profund, distorsionată, de arestările care se ţin lanţ de acţiunile de anchetare declanşate de DNA în plină campanie electorală care scot din cursă numeroşi candidaţi", a declarat Tăriceanu, citat de B1 TV.

Preşedintele Senatului a susţinut că este de acord cu combaterea corupţiei, însă motivele invocate pentru reţinerea în plină campanie electorală a unora dintre candidaţi îl fac să-şi pună semne de întrebare şi că este vorba de "o distorsiune evidentă".

Reamintim că Tăriceanu s-a remarcat de-a lungul timpului prin numeroasele sale atacuri la adresa DNA şi a Justiţiei, şi prin modul în care s-a opus ridicării imunităţii senatorilor acuzaţi de fapte de corupţie.