Liberalii ar vota şi un pesedist la şefia Senatului numai să scape de Tăriceanu

Operaţiunea "debarcarea lui Tăriceanu" a eşuat în urmă cu câteva zile după ce PNL nu a găsit în UNPR sprijinul la care spera. Acum liberalii se declară dispuşi să voteze un pesedist în fruntea Senatului numai să scape de liderul ALDE.
Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

Nici copreşedintele PNL Vasile Blaga şi nici prim-vicepreşedinte PNL Teodor Atanasiu - unul din liderii de facto ai partidului - nu vor şefia Senatului în cazul unei eventuale debarcări a lui Călin Popescu Tăriceanu, pe care îl acuză că este de un "populism deşănţat". Liiberalii se declară dispuşi să voteze chiar şi un pesedist în locul lui Tăriceanu, dar să fie "un om la locul lui".

„O vrea Atanasiu preşedinţia Senatului, o vrea Blaga preşedinţia Senatului? Şi am declarat foarte clar, nici eu, nici Atanasiu nu ne dorim preşedinţia Senatului. Şi nici nu vom candida pentru preşedinţia Senatului. Să vină PSD-ul cu un om la locul lui şi să preia, că noi îl votăm atâta timp cât Tăriceanu nu îşi face datoria.

Noi dorim să-l schimbăm din fruntea Senatului pe domnul Tăriceanu şi vrem în fiecare secundă, din cu totul alte motive. Domnia sa este de un populism deşănţat. Acţiunile domniei sale faţă de justiţie le vedeţi în fiecare zi.

Dacă le-ar face de la sediul ALDE, nicio problemă, este un preşedinte de partid, partidul are propria abordare faţă de stat, faţă de instituţiile statului”, a declarat Vasile Blaga, citat de Mediafax.

În opinia copreşedintelui PNL, Călin Popescu Tăriceanu se foloseşte "zi de zi şi ceas de ceas" de tribuna Senatului pentru a-şi promova ideile şi partidul condus împreună cu Daniel Constantin - ALDE, iar acest lucru este inadmisibil.

„Eu sunt convins că, din toamnă, PNL va avea şi funcţia de preşedinte al Senatului şi al Camerei şi prim-ministru, prin vot popular, aşa cum e în democraţie”, a adăugat Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne