Tăriceanu renunţă la cursa pentru Capitală. Îl aruncă în joc pe Daniel Barbu

Deşi mulţi se aşteptau să intre în cursa pentru Capitală, având în vedere că sondajele de opinie îl clasau în topul preferinţelor bucureştenilor, Călin Popescu Tăriceanu a ales să facă un pas în spate.
Daniel Barbu
Daniel Barbu (Epoch Times România)

Opţiunea celor de la ALDE - partidul condus de tandemul Tăriceanu - Constantin - pentru Primăria Capitalei este senatorul Daniel Barbu, a anunţat duminică seara, într-o emisiune a Antenei 3, preşedintele Senatului.

"Chiar astăzi după-amiază am avut o reuniune a conducerii ALDE şi ceea ce era în laboratoare de o bună bucată de vreme, semnalele pe care noi le-am dat au fost unele neutre şi atunci speculaţiile s-au înteţit cu privire la o posibilă candidatură a mea. De multă vreme am avut această soluţie în vedere şi anume profesorul universitar doctor Daniel Barbu, senator, fost ministru al Culturii, preşedinte al Organizaţiei ALDE Bucureşti, prin urmare un om care are şi vocaţia politică, şi pregătirea profesională şi poziţia politică actuală în cadrul ALDE cea mai potrivită pentru a candida la Bucureşti", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres

În opinia şefului Senatului, colegul său Daniel Barbu este "cea mai serioasă şi prestigioasă figură" a unui candidat pentru Primăria Capitalei.

"Am vrut să arătăm că noi privim această problemă a unui candidat cu toată responsabilitatea şi simţim o anumită datorie şi anume să prezentăm un om care întruneşte un set de calităţi, o sumă de calităţi care să arate aprecierea pe care o dăm noi Bucureştiului şi bucureştenilor, alegătorilor, respectul faţă de alegători. Nu am venit cu o candidatură improvizată, nu am venit cu o candidatură a unei persoane aduse din afara partidului pentru că nu găsim.

Ce am avut mai bun am pus la dispoziţia bucureştenilor ca să îi dea votul de încredere, un om care este prin profilul său politic şi profesional un adevărat liberal, un om de cultură, un om care s-a dedicat problemelor Bucureştiului cum probabil puţin ştiu. Vă dezvălui aici în premieră faptul că profesorul Barbu, în anul 1981, împreună cu câţiva colegi au trimis o scrisoare la UNESCO prin care atrăgeau atenţia asupra distrugerii monumentelor patrimoniu din Bucureşti", a afirmat Tăriceanu.

Liderul ALDE a dezvăluit că formula pe care Daniel Barbu o va propune bucureştenilor va fi aceea a unor referendumuri pe marile probleme.

"Se vor trimite plicuri cu chestionarul referitor la referendum la fiecare cetăţean. Acesta nu va trebui să cheltuiască nimic, va completa formularul. Plicul este timbrat şi trimis înapoi la primărie. Voinţa cetăţenilor, aşa cum va rezulta în urma votului, va fi materializată în deciziile care vor fi obligatorii în acel moment pentru Consiliul General şi cele locale", a arătat Tăriceanu.