Alina Gorghiu: Tăriceanu, valetul lui Dragnea şi al PSD-ului

Dacă alegerile locale se vor organiza într-un singur tur de scrutin, partidele noi nu au nicio şansă, a subliniat Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidele noi ar fi avantajate de un al doilea tur de alegeri. Într-un singur tur, partidele noi nu au niciun fel de şansă să câştige aceste alegeri, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

"Momentul adevărului va fi luni. Începe judecata pe două tururi de alegeri, procedură pe care PNL a iniţiat-o. Sper ca în foarte scurt timp să avem din partea instanţei de judecată un deznodământ, în sensul trimiterii excepţiei de neconstituţionalitate pe un singur tur de alegeri la Curtea Constituţională.

Şi să decidă Curtea Constituţională dacă noţiunea pe care o ştiţi din Constituţie, majoritate, adică 50% plus unu, este cea care trebuie să se aplice pentru alegerea în mod legitim şi reprezentativ a primarilor sau nu", a precizat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a denunţat faptul că a fost prelungit la 60 de zile termenul de dezbatere publică a proiectului de lege privind alegerile în două tururi depus de PNL.

"Legea pe care PNL a depus-o în Parlamentul României şi care acum stă la Senatul României, a fost distribuită în toamnă la comisiile de specialitate. Acum, în anul ăsta, (...) trebuia să intre în plen. Au inventat o nouă comisie, au creat o nouă comisie, comisia pentru constituţionalitate şi nu ştiu cum, şi-au dat-o şi acelei comisii spre dezbatere. Şi fiindcă tot nu era suficient şi trebuiau să o bage în plen, au prelungit la 60 de zile termenul de dezbatere publică", a afirmat Teodor Atanasiu.

În opinia şefei PNL, celorlalte partide le este atât frică de alegeri în două tururi de scrutin încât preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, "care este valetul domnului Dragnea şi valetul PSD-ului" se pretează la astfel de demersuri ca să amâne votarea acestui proiect de lege până după alegeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne