Tăriceanu, monopol pe dialog. Dialogul despre Justiţie

Preşedintele Senatului a anunţat, marţi, lansarea iniţiativei "România Dialogului", invocând ca justificare "respectul pentru punctul de vedere al celorlalţi, indiferent că sunt cei care manifestează în stradă, opoziţia, societatea civilă în general.
Ana Ion
07.02.2017

alte articole

Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Ana Ion
07.02.2017

La scurt timp după ce parlamentarii ALDE au părăsit sala de plen chiar în timp ce preşedintele Iohannis îşi ţinea discursul adresat legiuitorilor, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut un apel la dialog, anunţând că lansează iniţiativa denumită "România dialogului".

Potrivit lui Tăriceanu, primele dezbateri ce vor avea loc - reamintim, pe fundalul protestelor declanşate de încercarea PSD şi ALDE de a schimba prin OUG Codul Penal în favoarea corupţilor - vor viza teme legate de Justiţie:

"Amploarea problemelor cu care ne confruntăm pe de o parte, respectul pentru punctul de vedere al celorlalţi, indiferent că sunt cei care manifestează în stradă, opoziţia, societatea civilă în general, mă obligă să fac o amplă invitaţie la dialog. Voi lansa o iniţiativă care se va numi 'România dialogului' şi care va trebui, împreună cu toţi cei care sunt interesaţi - instituţii ale statului, partide politice, mediul academic, patronate, să încercăm să desluşim care sunt problemele cu care ne confruntăm şi ce soluţii găsim pentru rezolvarea lor. Având în vedere că în aceste zile discuţia publică a fost animată şi axată în special pe subiecte legate de domeniul Justiţiei, voi începe la acest dialog să discutăm aceste probleme", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres, la Senat.

Preşedintele Senatului a mai adăugat că va prezenta propunerea sa conducerii Senatului, în următoarea şedinţă de Birou Permanent, pentru ca dialogurile să se desfăşoare sub egida Parlamentului.

"Responsabilitatea pe care o avem cu toţii, cei care avem poziţii importante în stat, ne obligă să găsim soluţiile cu care unim societatea, asigurăm coeziunea socială şi nicidecum vrem să adâncim dezbinarea. În proxima şedinţă a Biroului permanent al Senatului voi detalia propunerea pe care am prezentat-o acum şi cu anumite chestiuni să zicem mai tehnice în aşa fel încât ea să poată să capete concreteţe şi, bineînţeles, acest dialog să fie organizat sub auspiciile Parlamentului, care este singura instituţie democratică aleasă a statului", a susţinut şeful Senatului.

Reamintim că iniţiativa lui Tăriceanu a fost anunţată imediat după ce Iohannis a venit în Parlament unde, într-un discurs aplaudat de cei ce au rămas în sală, a anunţat că dacă PSD nu găseşte soluţii la criza pe care a declanşat-o, va convoca el consultări la Cotroceni cu partidele politice.

De asemenea, în discursul său, Iohannis le-a cerut partidelor ce au câştigat alegerile să legifereze pentru România nu pentru un grup de politicieni cu probleme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor