Dragnea mută strategic: Iohannis, salariu de trei ori mai mic

De la 21.500 lei la 6.800 de lei. Atât ar putea să-i scadă salariul preşedintelui Klaus Iohannis, a anunţat liderul PSD, Liviu Dragnea.
Andrei Pricopie
11.01.2017

alte articole

Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
11.01.2017

Primii oamenii din stat - preşedintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu şi cei doi şefi ai Camerelor Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea - au în acest moment salarii de 21.500 lei, însă nu pentru mult timp. Liderul PSD vrea să se revină la salariul de 6.800 lei, cât era înainte de ordonanţa dată de fostul vicepremier Gabriel Oprea prin care s-au majorat salariile demnitarilor.

"Sunt patru oameni în statul român acum care au acelaşi salariu – preşedintele României, preşedintele Senatului, al Camerei - adică eu - şi primul-ministru - 215 milioane de lei. Mie mi se pare exagerat, în condiţiile în care discutam de salariul minim de 1450 de lei. Şi eu vreau ca această ordonanţă să pice şi să revenim la ceea ce era înainte, adică în loc de 159 de milioane să fie 68 de milioane. Mi se pare suficient şi putem discuta de salarii mari doar dacă se leagă salariile demnitarilor ca multiplu faţă de salariul mediu pe economie. De ce? Creşte România, cresc şi salariiile astea, pentru că noi vorbim de demnitarii care ar putea pune umărul ca România să se dezvolte, să crească", a declarat marţi seară, la Antena 3, Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Liderul PSD a abordat acest subiect în contextul în care ordonanţa prin care s-au majorat salariile demnitarilor este pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor din luna ianuarie.

"În ceea ce priveşte ordonanţa privind salariile demnitarilor. Noi vorbim de o serie de demnitari din România care prin această ordonanţă au salarii foarte mari. Eu am spus că nu sunt de acord cu această ordonanţă. Am spus de la început, de când a fost trimisă în Parlament, că aş putea fi de acord cu ea doar dacă într-un termen rezonabil - vorbeam deja în 2015 - se va veni cu legea salarizării, vom adopta legea salarizării şi toţi românii vor avea salarii mai mari şi va fi totuşi un raport rezonabil între cele mai mari salarii şi cele mai mici salarii din România", a punctat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor