Tăriceanu, atac la Iohannis: "Speram să îi spună procurorului general să o lase 'mai încet'!"

Prin discursul său, Iohannis nu a făcut altceva decât să legitimeze atitudinea procurorului general de încurajare a acţiunilor DNA, "despre care s-a dovedit că au reprezentat o încălcare gravă a Constituţiei", acuză Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un nou atac la adresa şefului statului afirmând că, prin discursul susţinut astăzi la bilanţul Ministerului Public pe 2016, Iohannis a arătat "că nu îşi înţelege rolul său constituţional şi că este gata să gireze abuzuri ale instituţiilor de forţă, pentru câştiguri politice de moment".

Am urmărit cu interes discursul preşedintelui de la bilanţul Ministerului Public, având în vedere că în ultima săptămână a preferat să adopte o tăcere profundă în privinţa deciziei CCR referitoare la acţiunea neconstituţională a DNA, structură din cadrul Ministerului Public, împotriva Guvernului.

Mă aşteptam că preşedintele să îşi exercite rolul constituţional şi să atragă atenţia procurorului general, Ministerului Public, cu privire la abuzurile procurorilor. Preşedintele, chiar şi după ce Curtea Constituţională a constatat o încălcare a separaţiei puterilor în stat, a avut un discurs în acelaşi stil cu care ne-a obişnuit, unul laudativ la adresa procuraturii, fără a scoate o vorbă despre abuzurile şi încălcările legii fundamentale. Prin astfel de mesaje, preşedintele arată că nu îşi înţelege rolul său constituţional şi că este gata să gireze abuzuri ale instituţiilor de forţă, pentru câştiguri politice de moment", scrie, pe Facebook, Tăriceanu.

Co-preşedintele ALDE mai susţine, în postarea sa, că atât prin prezenţa sa la prezentarea bilanţului Ministerului Public cât şi prin discursul abordat, "preşedintele nu a făcut altceva decât să legitimeze discursul pe care procurorul general l-a avut în ultima perioadă, unul de încurajare a acţiunilor DNA despre care s-a dovedit că au reprezentat o încălcare gravă a Constituţiei."

Speram ca preşedintele să îi spună procurorului general să o lase „mai încet” – pentru a folosi cuvintele lui Klaus Iohannis - cu utilizarea ca armă politică a instituţiei pe care o conduce, şi să solicite ca procurorii să acţioneze în deplin respect pentru lege, Constituţie şi drepturile cetăţenilor. Un astfel de pasaj în discursul preşedintelui ar fi fost un semnal important, având în vedere că în România, în ultima perioadă, încălcarea drepturilor omului a devenit o problemă poate la fel de gravă precum corupţia", concluzionează Tăriceanu.

Reamintim că, prezent marţi la bilanţul Ministerului Public, Iohannis a denunţat o "creştere îngrijorătoare" a atacurilor la adresa procurorilor şi judecătorilor şi a vorbit despre "încercări de a reveni la situaţii anterioare reformei, punerea sub semnul întrebării a autorităţii hotărârilor judecătoreşti sau a independenţei magistraţilor" ceea ce încetineşte progresele obţinute în domeniul Justiţiei şi afectează direct România.

Însă "românii au arătat fără echivoc că îşi doresc să trăiască într-o ţară eliberată de corupţie, în care justiţia îi sancţionează pe cei care greşesc, un stat care pune pe primul plan legea, regulile, corectitudinea şi nu abuzurile", a subliniat Iohannis, citat de Hotnews.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne