Nicuşor Dan: Personalitatea lui Tăriceanu a intrat în inflaţie. Funcţia de şef al Senatului nu-i mai e suficientă

Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, vrea adoptarea unei declaraţii prin care Parlamentul să îşi "reafirme supremaţia politică", demers care i-a stârnit amuzamentul liderului USR Nicuşor Dan.
Nicusor Dan(Presedinte USR),
Nicusor Dan(Presedinte USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Personalitatea lui Călin Popescu Tăriceanu a intrat în inflaţie - funcţia de preşedinte al Senatului nu-i mai este suficientă, vrea să fie nici mai mult nici mai puţin decât Curte Constituţională a României, a comentat ironic, pe pagina sa de Facebook, liderul USR Nicuşor Dan, făcând referire la ultima iniţiativă controversată cu care s-a remarcat liderul ALDE în cursul zilei de luni.

"Azi a emis un text, scris în stilul unui decret, în care interpretează legea fundamentală în cheie personală, oferind cu de la sine putere Parlamentului supremaţia faţă de toate celelalte instituţii publice. Probabil că în numele acestei supremaţii a intrat peste rând la coadă la permise pentru că el se simte deja suprem în raport cu Prefectura.

Din fericire, a fost refuzat politicos chiar de partenerii lui din majoritate când a pretins ca textul să fie adoptat de Parlament, ca poziţie oficială a instituţiei. Dar aşa ne dăm seama cam ce relaţie are Tăriceanu cu democraţia şi unde ar vrea să ducă el România dacă ar putea, la cheremul unei majorităţi parlamentare care va avea dreptul să facă tot ceea ce vrea", a declarat Nicuşor Dan.

Reacţia liderului USR vine în contextul în care Tăriceanu a încercat să introducă pe ordinea de zi a plenului reunit o declaraţie critică la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, a Consiliului Superior al Magistraturii şi a Ministerului Public.

Documentul, prin care Parlamentul îşi "reafirmă supremaţia politică", nu va fi supus la vot luni, ci la următoarea şedinţă, decizie luată în urma intervenţiei liderului PSD Liviu Dragnea. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne