Iohannis: Graţierea corupţilor, un semnal total-total greşit în societate

Planurile pesedistul Şerban Nicolae, şef al Comisiei Juridice din Senat, de a-i graţia pe corupţi au intrat şi în atenţia preşedintelui Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

S-ar da un semnal "total greşit" în societate dacă legea privind graţierea unor pedepse s-ar aplica şi în cazul corupţilor, a comentat marţi, după ce a participat la prezentarea bilanţului Ministerului Public, preşedintele Klaus Iohannis, întrebat de presă pe acest subiect.

"N-aş vrea să intru în detalii. Situaţia se află la Parlament, însă pot să spun foarte clar că dacă s-ar graţia corupţii, cred că s-ar da un semnal total-total greşit în societate şi contez pe realismul şi buna-credinţă ale parlamentarilor", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Preşedintele şi-a exprimat speranţa că nu se va progresa în această chestiune.

"Este foarte important de văzut că societatea a devenit extrem de activă şi, dacă s-ar progresa cu astfel de iniţiative, cu siguranţă am avea reacţii foarte puternice din partea societăţii că se progresează. Sper, să nu se întâmple", a subliniat Iohannis.

Reamintim că liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, le-a transmis ieri colegilor săi din Comisia Juridică o serie de amendamente pe care le va depune marţi la proiectul legii graţierii, iar unul dintre acestea prevede faptul că se graţiază şi cei condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie, inclusiv luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Pe de altă parte, liderul PSD Liviu Dragnea pretinde că demersul nu se bucură de susţinerea sa.

"Nu susţin o lege a graţierii pentru fapte de corupţie, categoric nu. (...) Nu e cazul să ne inflamăm; oricine poate depune amendamente", a afirmat Dragnea.