Tableta Linux vă permite să o modificaţi conform necesităţilor dumneavoastră

Comunitatea on-line cere o tabletă bazată pe o platforma deschisă care se poate modifica în mod liber. Viitoarea tabletă Vivaldi, bazată pe Linux, va fi prima care va răspunde acestui apel, iar răspunsul comunităţii a fost atât de mare încât au fost nevoiţi să sisteze comenzile anticipate.
Joshua Philipp
23.10.2012

Comunitatea on-line cere o tabletă bazată pe o platforma deschisă care se poate modifica în mod liber. Viitoarea tabletă Vivaldi, bazată pe Linux, va fi prima care va răspunde acestui apel, iar răspunsul comunităţii a fost atât de mare încât au fost nevoiţi să sisteze comenzile anticipate.

Problema tabletelor este că niciuna de pe piaţă nu poate fi adaptată pentru a se potrivi nevoilor fiecărui utilizator. Apple şi Amazon folosesc platforme blocate pe ale lor. Cele mai multe tablete Android sunt dificil de modificat.

Ce se întâmplă dacă doriţi să faceţi un upgrade tabletei dvs. şi să instalaţi un hardware nou? Ce se întâmplă dacă nevoile dvs. de la locul de muncă se bazează pe un software intern? Ce se întâmplă dacă doriţi să particularizaţi o tabletă pentru a o face ideală pentru scris, e-mail, sau artă?

Ei bine, este posibil să nu fiţi nevoiţi să aşteptaţi ca Vivaldi să îşi deschidă porţile din nou. Este posibil ca cei de la Liquidware să deţină răspunsul – iar ei permit o personalizare, ceea ce e nemaiauzit pe piaţa actuală.

Liquidware au creat diverse truse şi piese personalizate, care permit utilizatorilor să îşi construiască propriile tablete bazate pe ceea ce au nevoie. Vreţi o tabletă touchscreen de 4,3 inch cu Linux? Ei au ce doriţi. Dar ce ziceţi de o tabletă Android pe care să puteţi testa diferite tipuri de hardware? Ei au o trusă pentru asta.

"Uşurează situaţia oamenilor care au nevoie, de exemplu, de un ecran de şapte inchi, dar cu suficientă putere de procesare pentru a rula anumite operaţiuni", a declarat Idora Sopin-Vilme, de la Liquidware.

Mai multe versiuni ale sistemului au fost expuse în acest an la New York Maker Faire şi în cadrul New York Hall of Science din Queens, pe 29 septembrie. Pe una dintre mese, se găsea o tabletă de dimensiunea unui smartphone, care avea o tastatură şi un mouse conectat la ea. Touchscreen-ul său depăşea firele şi cipurile expuse. Pe afişaj se putea vedea că operează în Linux. În apropiere de aceasta se găsea o versiune mai mare, care opera Android Gingerbread.

"Am vrut practic să facem mai uşor pentru persoanele care fac totul singure, să dezvolte anumite proiecte", a declarat Sopin-Vilme. "Aveţi nevoie de o tabletă modificată de voi? În loc să o dezvoltaţi singuri, unim noi toate piesele."

"Este mult mai bine decât să vă luaţi o tabletă standard şi să o demontaţi", a spus ea. "În acest caz totul este expus, aşa că asta vă face viaţa mai uşoară."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor