Un hacker francez a fost arestat pentru răspândirea de viruşi

Alex Johnston
19.10.2012

Un hacker din Franţa a fost arestat joi de poliţie pentru răspândirea unor aplicaţii rău-intenţionate, care conţineau viruşi, pentru utilizatorii de smartphone-uri, potrivit BBC.

Procurorii francezi au relatat pentru mass media că bărbatul de 20 de ani, care nu a fost numit, a furat sume mici de bani de la aproximativ 17.000 de persoane, prin intermediul unor aplicaţii false, şi a reuşit să strângă o sumă destul de mare de 500.000 de euro.

Omul şi-a recunoscut infracţiunile în faţa poliţiei, după ce a fost arestat în oraşul francez nordic Amiens. El a lucrat din casa părinţilor săi.

În cadrul acestei scheme, el a creat un software rău-intenţionat, care se asemăna cu aplicaţiile obişnuite ale smartphone-urilor, dar aceste programe furau bani prin tranzacţii ascunse.

De asemenea, el a folosit programe care i-au trimis numele de utilizator şi parolele pentru site-urile de jocuri de noroc şi alte jocuri.

El a spus oficialilor că a fost motivat de un interes puternic în computere şi de dorinţa de a deveni un dezvoltator de software.

BBC a raportat că smartphone-urile care folosesc sistemul de operare Google Android erau cele mai sensibile la aplicaţiile virusate.

La începutul acestui an, aplicaţii false Android, cum ar fi popularele jocuri "Angry Birds" şi "Cut the rope", au fraudat 1.400 de clienţi de 45.000 de dolari, potrivit Daily Telegraph.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor