SUA: Republicanul Rohrabacher vorbeşte despre drepturile omului în China

Dana Rohrabacher, reprezentantul Congresului SUA
Dana Rohrabacher, reprezentantul Congresului SUA (Robin Kemker/The Epoch Times)

Reprezentantul Congresului american Dana Rohrabacher a ţinut un discurs recent la un miting din Long Beach, în care şi-a manifestat îngrijorarea şi sprijinul referitor la drepturile omului în China, în special în ceea ce îi priveşte pe practicanţii Falun Gong.

Republicanul Rohrabacher este de mult timp o voce pentru libertate, pentru drepturile civile ale multor grupuri în întreaga lume, printre care şi practicanţii Falun Gong. Falun Gong este mişcarea spirituală persecutată în China din 1999.

"Avem obligaţia de a lua atitudine pentru alte persoane care suferă sub picioarele tiranilor", a declarat Rohrabacher, "pentru că Dumnezeu ne-a dat atât de mult, o viaţă minunată aici în libertate".

El a menţionat că Statele Unite nu s-a ridicat întotdeauna la nivelul principiilor după care afirmă că se ghidează, dar acest lucru este realizabil. Fiind un creştin devotat, el vede meritele practicii Falun Gong, care se bazează pe principiile adevăr, compasiune şi toleranţă.

"Dar ştim că depinde de noi, de noi toţi, să ne perfecţionăm şi văd acest lucru la Falun Gong care vorbesc despre acele aspecte ale sufletului uman care ne fac mai toleranţi şi mai iertători şi energici în scopul de a-i ajuta pe alţii", a adăugat Rohrabacher.

"Ne vom corecta şi vom corecta şi ţara noastră în acelaşi timp".

Cine e de vină?

Republicanul Rohrabacher crede că Occidentul trebuie să pună principiile mai sus de profit.

"Ceea ce trebuie să facem, iar acesta este un loc perfect pentru noi să ne întâlnim astăzi (20 octombrie - n.r.), pentru că în timp ce am auzit aceste poveşti, aceste poveşti tragice ale tiraniei şi opresiunii în China, unde oamenii sunt torturaţi, aşa cum am auzit poveştile, vom vedea în apropiere portul Long Beach şi portul din Los Angeles".

"Vedem containerele care curg din China. Ştim că oamenii care lucrează în aceste fabrici nu sunt liberi să facă propriile alegeri din cauza americanilor care fac un profit din acea opresiune. Noi trebuie să acţionăm ca popor american. Eu spun că iubirea noastră de libertate trebuie să fie mai mare decât orice dragoste pentru profit sau căutarea profitului pentru orice membru al ţării noastre", a declarat Rohrabacher.

În calitate de membru al Comitetului de Relaţii Externe al Camerei, el a amintit că una dintre audierile cele mai jenante a avut loc atunci când o companie americană de informatică (Cisco, n.r), a recunoscut că a proiectat şi instalat un sistem de supraveghere a internetului pentru dictatura comunistă.

La acea şedinţă, o femeie a depus mărturie că fiul ei, care este jurnalist, a fost depistat prin intermediul sistemului şi arestat pentru criticarea regimului pe Internet.

"Aceasta este o ruşine. Americani! fie luăm atitudine pentru libertate şi pentru justiţie, fie nu vom lua atitudine pentru nimic", a subliniat Rohrabacher.

"Noi, ca americani, trebuie - indiferent de rasă sau religie sau de grupul etnic din care facem parte - să insistăm ca ţara noastră să se ridice la înălţimea acelor principii care sunt în Declaraţia noastră de Independenţă şi în Constituţia noastră", a declarat acesta.

Rohrabacher şi-a încheiat observaţiile exprimându-şi aprecierea pentru eforturile paşnice, dar persistente, ale practicanţilor Falun Gong de a ajuta cetăţenii chinezi din China.

"Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru tot ceea ce faceţi azi pentru că sunteţii aici. Rugăciunile mele ca şi creştin sunt cu voi şi cu săracii oameni care suferă. Să ne unim şi să construim o lume mai bună. Vă mulţumesc foarte mult".