Studenţii medicinişti anunţă un nou lanţ uman pentru salvarea Institutului Cantacuzino

Protest insitutul Cantacuzino, 14 martie 2015
Protest insitutul Cantacuzino, 14 martie 2015 (Facebook)

Studenţii medicinişti vor ieşi sâmbătă din nou în stradă, pentru a forma un lanţ uman în jurul Institutului Cantacuzino din Capitală.

Evenimentul se va desfăşura sâmbătă, în intervalul orar 14.30 - 15.15, iar organizatorii îi invită pe toţi cei care îşi doresc să ajute la salvarea Institutului să se alăture demersului lor:

"Este al doilea semnal pe care îl lansăm autorităţilor care TREBUIE să se ocupe de acest Institut. Acest semnal este şi împotriva celor care duc prin nepăsare sau rea-voinţă la închiderea Institutului Cantacuzino. Dorim funcţionarea Institutului în cele mai bune condiţii, În vederea îndeplinirii celor patru scopuri principale pentru care a fost creat: diagnostic şi intervenţie în sănătate publică, producţie, cercetare, învăţământ.

Îi invităm alături de noi pe toţi studenţii medicinişti, pe cei de la Inginerie Medicală, Biologie, Chimie (şi alţii), medici, personal medical care conştientizează importanţa institutului, pe angajaţii Institutului, care încă rezistă în ciuda condiţiilor grele la care sunt supuşi şi pe milioanele de români care au beneficiat de produsele institutului, de la analize medicale, vaccinuri româneşti, până la produsele Cantastim, Polidin." , scriu organizatorii evenimentului pe Facebook

Reamintim că Institutul Cantacuzino este într-o situaţie gravă, având datorii importante şi conturile blocate. Revoltaţi de indiferenţa autorităţilor faţă de soarta institutului, o instituţie emblematică pentru medicina românească, sute de studenţi au ieşit pe 14 martie în stradă pentru a cere redeschiderea singurei "fabrici de vaccinuri" din ţară, printr-un lanţ uman în faţa instituţiei.

Pe 18 martie, în jur de 350 de salariaţi din 467, câţi numără Institutul Cantacuzino, au protestat lângă Guvern, cerând, la rândul lor, soluţii pentru salvarea instituţiei.

Potrivit preşedintelui sindicatului TESA de la Institutul Cantacuzino, dr. Toader Marian, salariaţii institutului nu şi-au primit drepturile salariale de trei luni sau au primit doar o parte dintre ele, iar Guvernul tergiversează găsirea unor soluţii concrete pentru salvarea Institutului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.