UPDATE: Protest în Bucureşti, după refuzul Senatului de a aviza arestarea lui Şova: "DNA, curăţă politica!" (Video)

Demonstraţie în Piaţa Universităţii, 25 martie 2015
Demonstraţie în Piaţa Universităţii, 25 martie 2015 (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE: În jur de 200 de persoane protestează în Piaţa Universităţii, după ce Senatul l-a făcut scăpat pe Dan Şova de arest.

Se scandează "Mincinoşii, Hoţii", "Ruşine să vă fie", "PSD, ciuma roşie", "Jos, Ponta, jos, eşti un mincinos" şi "Ponta, nu uita, DNA te ia!"

Protestatarii ţin afişe cu mesaje precum "Nu şovăim, vrem dreptate", "Dan Ş-o va lua", "DNA să vină să vă ia, Şova + Vosganian." Se strigă, de asemenea, "Nu se mai poate, anticipate!"şi "Parlament penal, marş la tribunal!"

"Unde eşti tu, Ţepeş, Doamne?" se întreabă, retoric, o protestatară.

***

Refuzul senatorilor de a da curs cererii DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a colegului lor, Dan Şova, acuzat de căpuşarea complexurilor Rovinari şi Turceni, a stârnit nemulţumiri. Pe Facebook au fost anunţate proteste, în Bucureşti şi în Cluj, menite să le amintească politicienilor "că nu îşi pot bate joc de popor şi justiţie."

"Milităm pentru menţinerea imunităţii doar pentru declaraţii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori!
Ne vedem astăzi la ora 18 în Piaţa Universităţii din Bucureşti !

Dan Şova a rămas cu imunitate! Parlamentării continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie! Timpul este scurt, Invitaţi prieteni la eveniment!", scriu organizatorii evenimentelor, pe Facebook.

Protestul din Bucureşti va avea loc miercuri, 25 martie, la ora 18, în Piaţa Universităţii iar cel din Cluj, vineri, ora 18, în Piaţa Unirii. La evenimentul din Capitală şi-au anunţat participarea, până acum, aproape 600 de persoane iar la Cluj, peste 900.

Merită remarcat că marţi seara, la Realitatea TV, Rareş Bogdan anunţa un protest legat de decizia de astăzi din Parlament privind cererea de arestarea a lui Dan Şova.

Mai multe despre ce s-a întâmplat în Senat puteţi citi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne