Ştiinţă performantă, medicină avansată, practică optimă

În perioada 4-7 iunie, la Sibiu, Societatea Română de Medicină de Laborator organizează sub motto-ul Ştiinţă performantă, medicină avansată, practică optimă, Congresul Naţional de Medicină de Laborator - SRML 2014
Dr. Camelia Grigore (arhiva personală)
Gina Zaragiu
04.06.2014

În perioada 4-7 iunie, la Sibiu, Societatea Română de Medicină de Laborator organizează sub motto-ul Ştiinţă performantă, medicină avansată, practică optimă, Congresul Naţional de Medicină de Laborator - SRML 2014.

Evenimentul este prezidat de Dr. Camelia Grigore, preşedinte S.R.M.L, şi are ca obiective:

• îmbunătăţirea continuă a activităţii zilnice de laborator;
• creşterea nivelului de calitate a actului medical în toate fazele sale: pre-clinice, clinice şi post-clinice;
• promovarea ştiinţei, cercetării şi a practicii medicale de laborator.

În premieră în România, Conferinţa Regională IATDMCT

La nivel internaţional, laboratorul şi-a extins gama de teste şi spre urmărirea terapiilor medicamentoase şi toxicologie clinică, astfel că, în premieră în România, va avea loc la Congresul SRML şi Conferinţa Regională a Asociaţiei Internaţionale de Monitorizare a Tratamentului şi Toxicologie Clinică - IATDMCT 2014.

Specialiştii din IATDMCT lucrează în laboratoare, unde determină concentraţii de medicamente în sânge, astfel încât să nu apară supradoze ori se adresează toxicologiei, atunci când doza este mai mare. Ei pot determina substanţa, concentraţia etc., fapt mai rar practicat în România, unde nu există o asemenea organizaţie care să se concentreze pe urmărirea terapiilor medicamentoase, realizate în prezent prin teste de laborator.

Congresul SRML - manifestare multidisciplinară

Deoarece medicina de laborator este utilă tuturor specialităţilor, ea având o contribuţie decisivă la luarea deciziilor medicale de diagnostic şi terapeutice, Societatea Română de Medicină de Laborator mizează pe multidisciplinaritatea acestor manifestări care reunesc clinicieni, specialişti de laborator, farmacişti, biologi şi chimişti pentru a dezbate problemele ştiinţifice actuale, astfel încât fiecare să înţeleagă mai bine perspectiva celuilalt şi să încerce să lucreze ca o echipă, în beneficiul pacienţilor.

Caracterul multidisciplinar este evidenţiat o dată în plus de organizarea altor două manifestări ştiinţifice, care vor fi susţinute simultan cu Congresul SRML şi Conferinţa IATDMCT:

  • Al 9-lea Congres Naţional al Asistenţilor Medicali de Laborator
  • Al 8-lea Simpozion de Imunopatologie

Structura evenimente SRML

Evenimentele SRML includ sesiuni plenare, conferinţe, simpozioane, prezentări de postere, beneficiind de prezenţa a numeroşi specialişti străini şi români din diverse domenii, care vor oferi specialiştilor români posibilitatea de a-i audia pe cei mai prestigioşi reprezentanţi din domeniu, ce vor vorbi despre noi teste în urmărirea cancerului, în transplantul de organe, în terapia din bolile psihice, precum şi despre medicina personalizată. Acest nou domeniu al laboratorului este unul care dovedeşte încă o dată că medicina este o muncă de echipă, unde medicul clinician, specialistul de laborator şi farmacistul urmăresc împreună tratamentele medicamentoase, reacţiile adverse ale acestora, încercând să personalizeze terapia.

Simpozionul Tinerilor Cercetători

Educaţia medicală continuă a tinerilor reprezintă o dorinţă permanentă a Societăţii de Medicină de Laborator, motiv pentru care, în programul evenimentelor SRML, este inclus “Simpozionul Tinerilor Cercetători”. Acesta le oferă tinerilor şansa de a cunoaşte noutăţile din laborator, precum şi posibilitatea de a înţelege problemele cu care se confrunta laboratorul.

CLINILAB şi TEHNOmedica

În paralel cu lucrările ştiinţifice se desfăşoară expoziţiile medicale CLINILAB şi TEHNOmedica, specializate în mijloace de diagnostic şi reactivi, echipamente de laborator şi de tratament. Evoluţia tehnologică a laboratorului este vizibilă, iar pentru laboratoarele din România ultimii 15 ani au reprezentat un mare progres: s-a automatizat mare parte din munca umană, reactivii folosiţi sunt mai stabili, metodele de detecţie au o sensibilitate tot mai mare, au fost puse la dispoziţie noi metode de diagnostic molecular, genetic, toxicologic, iar informatizarea a intervenit esenţial în transmiterea mai rapidă a rezultatelor.

Manifestările SRML se desfăşoară sub auspiciile unor prestigioase Societăţi Ştiinţifice Internaţionale: Asociaţia Internaţională de Monitorizare a Tratamentului şi Toxicologie Clinică (I.A.T.D.M.C.T.), Federaţia Internaţională de Chimie Clinică şi Medicină de Laborator (I.F.C.C.), Federaţia Europeană de Chimie Clinică şi Medicină de Laborator (E.F.L.M.), având ca parteneri Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Societatea Română de Genetică Medicală, Societatea Naţională de Medicină Familiei şi Colegiul Farmaciştilor din România.

Acreditarea jurnaliştilor

Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informaţii privind evenimentele SRML 2014, va invităm să completaţi Formularul de acreditare disponibil pe site-ul evenimentului, secţiunea Birou Presă.

După primirea Formularului de acreditare completat, semnat şi ştampilat la numărul de fax 021-212-27-02 sau e-mail media@srmlcongres.ro, veţi fi contactaţi pentru confirmarea acreditării Dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii, va invităm să vizitaţi website-ul oficial al Congresului www.iatdmct.ro

Contact presă

Andreea Grigorişcuţă, PR&Media Coordinator, media@srmlcongres.ro, 0722 329 183

Epoch Times este partenerul media al evenimentului

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor