Linia - întâi, medicii ATI se reunesc la Sinaia în cadrul Congresului anual SRATI

Instrumente medicale în timpul unei operaţii de transplant de rinichi, (Brendan Smialowski / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.05.2013

În perioada 15 - 19 mai 2013, în incinta Centrului Internaţional de Conferinţe “Casino” Sinaia, se va desfăşura Al 39-lea Congres al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, punct de referinţă pentru mai mult de 1.200 de specialişti şi tineri profesionişti, care va găzdui concomitent 4 manifestări ştiinţifice:

Al 7-lea Congres Româno - Francez de Anestezie şi Terapie Intensivă
Al 5-lea Simpozion Româno - Israelian de Actualităţi în Anestezie şi Terapie Intensivă
Al 12-lea Congres al Asistenţilor de Anestezie şi Terapie Intensivă
Al 11-lea Congres al Societăţii Române de Sepsis

Situaţi pe o linie a frontului în care se luptă cu moartea – Linia - întâi, unde totul se concentrează şi contează mai mult ca oriunde, medicii ATI tratează pacienţii cu funcţiile vitale alterate, a căror viaţă este în primejdie: victimele accidentelor rutiere, persoanele suferinde de insuficientă respiratorie de diverse cauze, boli infecţioase severe, insuficienţă renala acută, mai exact toţi pacienţii aflaţi la un pas de moarte. Aici fiecare secunda contează.

Specialitatea ATI este astăzi una dintre cele mai dinamice specialităţi clinice, care a înregistrat o evoluţie fulminantă în decursul unei singure generaţii, realizându-se implicit progrese notabile ale tuturor specialităţilor chirurgicale, care abordează cazuri tot mai complexe. Pe de altă parte, serviciile de Terapie Intensivă moderne din zilele noastre au determinat o schimbare radicală a modului de abordare a pacienţilor critici, ameliorând spectaculos prognosticul acestor cazuri şi împingând practic limitele medicinii clinice la nivele de nebănuit cu puţin timp în urmă.

Pentru prima dată, este ales Preşedinte al European Society of Anesthesiology (ESA) un medic ATI din Europa de Est, un medic român.

În prezent, Şcoala românească de ATI se bucură de un succes fara precedent, aspect care se datorează şi faptului că unul dintre obiectivele majore şi constante ale SRATI din ultimii ani a fost dezvoltarea relaţiilor de colaborare naţionale, regionale şi internaţionale, obiectiv atins în mod remarcabil şi de Congresul SRATI 2013, prin participarea unui număr de 51 de speakeri străini, invitaţi din peste 15 ţări, alături de 49 de speakeri români. De altfel, specialitatea ATI a evoluat şi s-a afirmat în mod deosebit nu numai pe plan naţional, ci şi pe plan internaţional, ultimul an însemnând o recunoaştere la cel mai înalt nivel prin alegerea, în premieră, a unui medic ATI român, ca viitor Preşedinte al European Society of Anesthesiology (ESA): Doamna Conf. Dr. Daniela Filipescu, Coordonator Ştiinţific Congres SRATI 2013.

Evenimentul SRATI 2013 reprezintă o forţă motrice şi pentru formarea profesională a tinerilor specialişti, sens în care, cu această ocazie vor fi susţinute 18 cursuri pentru pregătirea celor care urmează să se prezinte la proba scrisă a Examenului pentru obţinerea diplomei Europene de Anestezie şi Terapie Intensivă (EDAIC), ATI fiind singura specialitate medicală din România care s-a aliniat perfect cerinţelor integrării europene: a adoptat oficial, la iniţiativa SRATI, examenul scris pentru Diploma Europeană de ATI ca parte a examenului pentru obţinerea titlului de Medic Specialist.

Şcoala de ATI românească este astăzi certificată la nivel european

Acest examen scris este organizat de către European Society of Anesthesiology (ESA), medicul ATI român având şansa să primească odată cu titlul de Medic Specialist şi Diploma Europeană. Ca o confirmare a valorii şcolii medicale româneşti de ATI, apreciată ca atare de colegii europeni, trebuie subliniat faptul că rezultatele pe ţară ale României ne clasează pe un loc onorabil, la nivelul unor ţări ca Belgia şi Norvegia.

Acreditarea jurnaliştilor

Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informaţii privind Congresul SRATI 2013, jurnaliştii sunt invitaţi să completeze Formularul de acreditare din ataşament, pus la dispoziţie şi pe site-ul evenimentului (secţiunea Birou Presă).
După primirea Formularului de acreditare completat, semnat şi ştampilat la numărul de fax 021-212-27-02 sau e-mail media@sraticongres.ro, veţi fi contactaţi pentru confirmarea acreditării Dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii, va invităm să vizitaţi website-ul oficial al Congresului www.sraticongres.ro

Contact presă: Andreea Grigoroscuta, media@sraticongres.ro, 0722 329 183

 width=

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor