Statele Unite blochează încercarea Rosneft de cumpăra o subsidiară a Morgan Stanley Oil

Compania petrolieră rusă Rosneft.
Compania petrolieră rusă Rosneft. (DENIS SINYAKOV / AFP / Getty Images)

Administraţia americană a dejucat încercarea compania petrolierului rus, Rosneft, de a-şi extinde raza globală de acţiune blocând achiziţionarea unei companii de tranzacţii petroliere a Morgan Stanley, raportează Rferl.

Rosneft – care este condusă de către Igor Sechin, un vechi coleg din KGB al preşedintelui rus Vladimir Putin – a anunţat, luni, că acordul a fost anulat deoarece autorităţile de reglementare ale Statelor Unite nu au aprobat continuarea tranzacţiei.

Morgan Stanley a confirmat că acordul era terminat şi a afirmat că acum va lua în considerare alte opţiuni.

Evaluat între 300 şi 400 de milioane de dolari, acordul a fost semnat în decembrie 2013. La acea vreme Sechin spunea că va extinde creşterea companiei Rosneft pe piaţa internaţională a petrolului.

Dar sancţiunile occidentale aplicate Rusiei în urma intervenţiei militare în Ucraina, cât şi preţurile mici ale petrolului, au lovit abilităţile Rosneft-ului de a finanţa operaţiunile.

Sancţiunile au determinat ca partenerii globali ai Rosneft, incluzând compania americană ExxonMobil, să retragă proiectele ce aveau ca obiectiv explorarea zăcămintelor petroliere de pe ţărmurile siberiene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe