SRS: Oricât de straniu ar părea, Omul anului 2013 este Traian Băsescu

Sorin Roşca Stănescu, PNL
Sorin Roşca Stănescu, PNL (Epoch Times România)

„Oricât pare de straniu, mai ales când această afirmaţie este făcută de cel care semnează aceste rânduri, omul anului 2013 a fost Traian Băsescu”, a scris pe blogul personal fostul senator PNL, Sorin Roşca Stănescu.

În opinia lui Sorin Roşca Stănescu (SRS) orice top făcut în mod responsabil va oferi acelaşi rezultat.

„De ce se întâmplă astfel? Cum de este posibil ca un personaj aflat la capătul carierei prezidenţiale să reuşească performanţa de a fi cel mai important politician timp de douăsprezece luni? Şi asta după ce, caz probabil unic în istorie, a fost de două ori suspendat din importanta funcţie pe care o deţine. Nu este întâmplător faptul că Traian Băsescu urcă în sondaje. Chiar dacă el se află la un procent scăzut, de sub 20%, de încredere pe care i-o acordă populaţia, însuşi faptul că are un trend crescător îl aduce în fruntea topului. Pentru că, în mod normal, aflat la capătul carierei sale politice, Traian Băsescu ar trebui să descrească. Dar este el cu adevărat la sfârşitul carierei politice?”, scrie fostul liberal.

Răspunsul la această întrebare ni-l dă tot acesta afirmând că „există suficiente semne” că preşedintele nu este la sfârşitul carierei sale de politician şi a continuat să-şi consolideze puterea prin intermediul influenţei pe care o are asupra unor reprezentanţi ai unor instituţii ale statului.

„Deşi a fost suspendat din funcţie de două ori şi a reuşit să se întoarcă la Cotroceni nu prin votul cetăţenilor, ci cu sprijinul Curţii Constituţionale şi la presiunea unor demnitari, reprezentaţi ai alianţelor noastre euroatlantice, Traian Băsescu a continuat, în mod straniu, să-şi consolideze puterea. Firele care îl leagă de reprezentaţii unor instituţii pe care şi le-a aservit în ultimii nouă ani s-au dovedit a fi suficient de trainice. Este de presupus că trădările, cele care vor fi, vor veni abia în a doua parte a anului viitor. Până una alta, toţi partenerii săi se tem de braţul lung al lui Traian Băsescu. Astfel încât evită să mişte în front”, a declarat acesta.

Unul dintre motivele succesului din acest an al lui Traian Băsescu este pactul de coabitare pe care l-a făcut cu premierul Victor Ponta, o „carte din mai multe puncte de vedere câştigătoare”.

„Marea sa performanţă, căreia îi datorează succesul şi, până la urmă, ascensiunea sa după cea de-a doua suspendare, s-a numit Victor Ponta. Cu Victor Ponta a jucat Traian Băsescu o carte din mai multe puncte de vedere câştigătoare. A fost mai întâi pactul de coabitare. O înţelegere de care nici România, nici USL-ul şi nici măcar Victor Ponta nu aveau nevoie. Un aranjament politic prin care cei doi au decis nu atât un cod de bune maniere, cum li s-a părut multora, ci modul în care să se producă transferul puterii. Un transfer cât mai puţin dramatic din punctul de vederea al lui Traian Băsescu. În cele din urmă, cel păcălit a fost premierul. Care s-a ales, în urma înţelegerii, cu praful de pe tobă. În ciuda faptului că a avut posibilitatea, conform algoritmului convenit la Cotroceni, să subordoneze unul dintre marile Parchete, Victor Ponta, fie fiindcă a fost onest, fie păcălindu-se pur si simplu, nu a făcut-o. Traian Băsescu a rămas cu DNA şi, evident, printre piesele importante deţinute şi jucate de Traian Băsescu nu se numără doar DNA”, a precizat acesta.

În acelaşi timp, Traian Băsescu a urmărit „pulverizarea USL”, o alianţă care se va rupe în curând, iar el va fi cel mai mare beneficiar.

„A doua carte esenţiala jucată de el şi care nu ar fi putut exista în absenţa pactului de coabitare este pulverizarea USL. O forţă politică de temut, care a însemnat o majoritate zdrobitoare în Parlament, se va dezintegra în curând. Iar cel mai important beneficiar al rupturii va fi Traian Băsescu”, a scris Sorin Roşca Stănescu.

„În curând vom asista la sfârşitul USL. Un moment care ar putea marca o nouă ascensiune politică a lui Traian Băsescu. O reinventare a sa. Probabil în calitate de lider al opoziţiei. Deşi ştacheta e pusă undeva mai sus, Traian Băsescu visând la şefia Executivului”, a concluzionat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne