Vicepreşedinte PSD: Ponta va candida sigur la prezidenţiale

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta se pregăteşte să se instaleze la Cotroceni în locul vechiului său adversar politic, Traian Băsescu. Seria de atacuri dure lansate de liderul PNL Crin Antonescu, dar şi interesele concrete ale PSD îl împing pe Victor Ponta spre o candidatură la alegerile prezidenţiale, scrie sâmbătă pesurse.ro.

Deşi oficial, PSD admite că îl va susţine pe Antonescu la prezidenţiale, neoficial liderii PSD se pare că au alte planuri - Victor Ponta preşedinte.

„Victor va candida sigur. Nu există cale de întors. Va candida cu siguranţă”, a declarat un lider PSD, citat de pesurse.ro.

Pentru ca Ponta să intre în această cursă sunt necesare întrunirea câtorva condiţii.

„Staţi să vedem scorul la europarlamentare. Acolo, dacă PSD obţine peste 40%, va candida sigur. Noi avem nevoie să ştim că ne putem susţine un candidat pe forţele proprii, pentru că alianţe vor fi mai greu de făcut”, a explicat unul dintre vicepreşedinţii PSD.

O altă condiţie importantă este legată de situaţia din sondaje. Momentan Victor Ponta se menţine pe un trend ascendent, însă există îngrijorări la nivelul PSD referitoare la protestele din stradă, precum şi la faptul că premierul s-ar putea eroda prin măsurile luate la guvernare.

În acelaşi timp, social-democraţii fac şi alte calcule: dacă PNL ar fi dat afară de la guvernare, PSD va trebui să ducă tot greul şi ar putea plăti costurile guvernării, motiv pentru care strategia PSD este de a-i lăsa pe liberali să plece singuri şi să fie ei cei care rup USL, pentru a le slăbi forţa într-o eventuală opoziţie.

Pe de altă parte, din teritoriu se fac presiuni mari din partea baronilor locali, care nu vor sa îl susţină pe liderul liberal, ci pe Victor Ponta, chiar şi cu riscul eşecului. Şi eşecul ar fi unul de proporţii dacă Ponta intră în cursă pentru prezidenţiale şi pierde. PSD ar putea pierde şi guvernarea, precum şi majoritatea alternativă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne