Spuza(UniCredit): Ne aşteptăm să atragem în acest an 1.000-2.000 clienţi la depozitele pe termen lung
UniCredit Ţiriac Bank se aşteaptă să atragă între 1.000 şi 2.000 de clienţi până la finalul anului la depozitele pe termen lung, de 2-7 ani, a declarat joi Bogdan Spuza, director de Marketing si Segmente al băncii.
"Noi am lansat produsul tehnic acum câteva săptâmâni şi fără să avem nicio campanie am vândut câteva sute de depozite. Până la finalul anului noi ne propunem să atragem câteva mii de clienţi, respectiv 1.000-2.000 de clienţi să achiziţioneze acest tip de produs", a spus Bogdan Spuza.
El a declarat că piaţa ţintă pentru depozitele de 2,3 sau 5 ani este fomată din persoane care au familii şi care au disponibilităţi mai mari, în sensul a câteva zeci de mii de euro.
"Nu ne aşteptăm ca un client care are un depozit de 1.000 -3.000 de euro pe termen de 3-6 luni să cumpere un astfel de produs imediat", a mai declarat Spuza.
El a precizat că în ultimii trei ani piaţa de depozite a crescut cu 40%, inclusiv cu cont cont curent, în timp ce creditarea a rămas stabilă.
UniCredit Ţiriac Bank a lansat două noi produse de economisire adresate persoanelor fizice: depozitul pe termen mediu sau lung şi planul de economisire.
Depozitul la termen de 2/3(5/7 ani se adresează acelor clienţi care caută soluţii de plasare a economiilor pe termene mai lungi, având în acelasi timp disponibilităţi. Rata dobânzii pentru acest depozit este fixă, dobânda plătindu-se la finalul perioadei pentru care s-a constituit depozitul.
Produsul este disponibil în lei, euro dar şi în dolari. În plus, oricând decide clientul să retragă banii, înainte de expirarea depozitului, valoarea finală va fi superioară valorii iniţiale.
Pe tot parcursul contractului, suma plasată este garantată 100%, iar clientul ştie încă de la început care este câştigul, în orice moment al contractului. În plus, fiind un depozit bancar, beneficiază şi de garanţia Fondului de Garantare a Depozitelor.
Dobânda la lei pe 2-7 ani este de 7%. În cazul euro este de 4,5% pe doi ani, de 5% pe trei ani, de 5,5% pe 5 ani şi de 6% pe şapte ani.