"Spectacol ruşinos" la alegerea liderului PNL sector 2

Şedinţa în care liberalii şi-au ales liderul de la organizaţia sector 2 a fost caracterizată de Adriana Săftoiu drept un spectacol ruşinos în timp ce Anca Boagiu a găsit în însuşi comportamentul liberalilor explicaţia eşecului la alegerile locale.
Parlamentul României, şedinţa comună a Comisiilor pentru afaceri europene. În imagine, Anca Boagiu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
08.09.2016

Organizaţia PNL Sector 2 şi-a ales joi, un lider unic, în persoana fostului ministru Anca Boagiu. Trecerea de la sistemul 'bicefal" al conducerii prin copreşedinţi, unul de la vechiul PNL şi al doilea de la PDL, nu a fost însă lipsită de scântei.

Potrivit digi24.ro, cei doi candidaţi la şefia filialei, Anca Boagiu şi Romeo Pop, s-au certat pe aproape toată durata şedinţei şi au continuat şi după anunţarea rezultatului, la fel de pătimaşi fiind şi susţinătorii lor. Atmosfera a fost atât de aprinsă încât purtătorul de cuvânt al partidului, Adriana Săftoiu a afirmat că ceea ce se întâmplă între aripa PNL şi PDL este un "spectacol ruşinos".

Cearta a izbucnit atunci când Romeo Pop s-a plâns că nu are reprezentanţi în comisia de numărare a voturilor şi a cerut susţinere pentru a avea şi el "nişte oameni în comisia de numărare, care este o comisie destul de importantă.” În replică, Boagiu a declarat că nu se aştepta "ca între doi foşti combatanţi să apară neîncrederea, între doi membri de partid de la Sectorul 2.”

Printre acuzaţii a apărut şi aceea că un „trimis” al unuia dintre candidaţi împarte plicuri cu bani în sală.

Propunerea lui Romeo Pop de schimbare a comisiei de numărare a voturilor a fost respinsă astfel încât rezultatul votului - 379 de voturi "pentru" Boagiu şi doar 20 pentru contracandidatul său - a fost contestat zgomotos de Pop şi susţinătorii săi.

Adriana Săftoiu a intervenit şi i-a certat pe membrii ambelor tabere, catalogând ceea ce se întâmplă drept ruşinos:

"Dacă vă imaginaţi că acest spectacol se întoarce doar împotriva unui singur om, vă înşelaţi. Aşa cum ne comportăm şi ce vedem noi aici nu se numeşte fuziune. Ce facem noi aici e ruşinos.”

Concluzia a fost trasă de Anca Boagiu, care a venit cu o constatare amară:

„Mai vorbim în limba cetăţeanului şi a votantului partidului? Eu cred că nu. De aceea am avut rezultatul pe care l-am avut. De aceea oamenii s-au refugiat în societatea civilă.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor