Sorina Matei anunţă că va da în judecată România TV

Loredana Diacu
11.03.2014

alte articole

Sorina Matei. (Captură Youtube)
Loredana Diacu
11.03.2014

Jurnalista Sorina Matei a anunţat pe pagina sa de Facebook că va da în judecată postul România TV, după ce a fost insultată grosolan în două ediţii ale emisiunii "Starea Naţiei", realizată de Dragoş Pătraru.

"Pentru că mizeriile la adresa mea au continuat şi aseară pe postul controlat de Sebastian Ghiţă, anunţ pe această cale că am decis să demarez toate procedurile judiciare necesare pentru chemarea în instanţă a tuturor celor care se fac vinovaţi de ceea ce mi s-a adresat pe postul de televiziune controlat de Ghiţă.

Aseară, după difuzarea repetată a promoului şi a emisiunii recidivă, i-am transmis lui Sebastian Ghiţă următorul mesaj: "Este o mizerie ce faci pe televiziunea pe care o controlezi. Este un atac la adresa demnităţii umane. În plus, se încalcă dreptul unui om la propria imagine". Sebastian Ghiţă nu a răspuns nici la sms, nici la telefon.

Pe această cale, îi transmit lui Sebastian Ghiţă că deja au fost demarate procedurile judiciare pentru a fi chemat în instanţă şi într-un alt dosar", a scris marţi jurnalista pe contul său de Facebook.

Reamintim că Sorina Matei a fost ţinta unei serii de denigrări grosolane în cadrul emisiunii realizate de Dragoş Pătraru. Insultele adresate jurnalistei, egalate poate în grosolănie de linşajele mediatice organizate de Antena 3, au combinat limbajul de mahala cu montaje groteşti, sub sloganul "doar o bucă să-ţi mai pup, Băse."

Sorina Matei este astfel "pedepsită" pentru faptul că şi-a permis să plece de la postul România TV unde a lucrat până în decembrie şi, mai ales, pentru faptul că în momentul în care a fost atacată mediatic de foştii colegi, jurnalista i-a cerut patronului postului, Sebastian Ghiţă să-şi reamintească de contractele pe care le are cu statul român, despre ameninţările la adresa jurnaliştilor şi despre grupul de crimă organizată de la Ploieşti. Din acel moment, Sorina Matei a devenit unul dintre inamici predilecţi ai postului lui Ghiţă, ce încearcă să o "desfiinţeze" temeinic şi nemilos. La fel cum procedează şi Antenele lui Voiculescu cu jurnaliştii consideraţi incomozi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor