Sorina Matei, linşaj mediatic marca RTV, între Mărţişor şi Ziua Femeii

Realizatorul RTV Dragoş Pătraru
Realizatorul RTV Dragoş Pătraru (youtube.com)

Mass media şi bunul simţ din România au mai primit o lovitură, de data aceasta de la "jurnalistul" Dragoş Pătraru.

Jurnalista Sorina Matei a primit un „cadou” deosebit zilele acestea de la fostul ei coleg de la România Tv. De obicei nu vehiculăm comentarii sub o anumită limită, însă limbajul de grotă al lui Pătraru ne împinge să expunem înşiruirea de obscenităţi.

În timp ce pe burtiera RTV a fost afişat pe tot parcursul emisiunii „Starea Naţiei” titlul „Doar o bucă să-ţi mai pup, Băse!”, şi pe fundal poza cu fosta sa colegă Sorin Matei îmbrăcată elegant, realizatorul Dragoş Pătraru şi-a dezlănţuit umorul caracteristic: „Vă daţi seama ce bătaie ar fi dacă s-ar da Oscarul pentru jurnalişti nevertebraţi? Toate nominalizările ar veni din România asta-i clar. Şi nu s-ar putea da Oscarul unuia, pentru că ăştia umblă în haită. Îi vedeţi seară de seară făcându-şi treaba pentru care sunt plătiţi. Pentru ei interesul public nu există. Există doar interesul patronului care devine imediat interesul lor. Ei nu-şi pun întrebări, ei n-au conştiinţă. L-aţi văzut mă pe Băsescu la B1 la Sorina Matei. Soro, zi sincer, ai avut orgasm?”.

Următorul la rând a fost preşedintele Traian Băsescu: „Mie unu preşedintele mi s-a părut un pic „ciupi” şi eu să ştiţi că nu-s Mirel Palada, că dacă aş fi nu l-aş face pe domnul preşedinte matrafoxat, dar m-aş şi jura ca Mirel Palada că a fost ceva în neregulă cu Băsescu aseară. Bine, e posibil să fie şi oboseala, adică să apari de trei ori la Tv într-o singură zi dintre care de două ori la Pro Tv şi B1, să ţi se ridice numai mingii la fileu şi tu să dai în toate. Asta poate să fie destul de obositor, nu? Dar să ştiţi că mie altceva mi s-a părut interesant, apropo de nevertebrate cu legitimaţie de jurnalist. Bă frate, ce nebunie a fost la B1 după ce a plecat preşedintele. Mamă, mamă, ce muşcă Turcescu, Orcan, Andronic, toţi ziariştii ăştia independenţi după ce le trasează şeful lor sarcinile. Au avut de înfierat guvernul slab, schilod, mutilat, nereprezentativ, mort, putrezit, praf”.

Jurnalista Sorina Matei a povestit vineri succesiunea evenimentelor care au dus la linşajul mediatic:

„După ce am plecat, au comandat un articol despre mine numindu-mă "o trădătoare", "una care şi-a dat băsismul pe faţă". Le-am transmis public să înceteze. Chiar în seara în care Preşedintele a venit la interviu, au început să scrie că "preşedintele e băut", că "în curând se pişă pe el" şi mă întrebau pe mine "dacă nu miroase". A doua zi văzând că n-au limite, le-am răspuns "că aş fi foarte fericită dacă l-ar întreba pe Sebastian Ghiţă despre contractele cu statul român, despre ameninţările la adresa jurnaliştilor şi despre grupul de crimă organizată de la Ploieşti. Le-am mai transmis că, altfel, fac ce a făcut şi Palada. Adică o prostie. Jenant.

După ce le-a amintit de contracte, ameninţări şi gruparea de la Ploieşti - au luat foc. Seara, am fost calificată, pe post, drept o "nevertebrată, pentru care nu există interesul public, care nu-şi pune întrebări, care nu are conştiinţă". Apoi au întrebat dacă "am avut orgasm". Toate într-un montaj care nu poate fi calificat, în care foloseau cadre cu Preşedintele”.

Credem că indiferent de apartenenţa la diverse tabere politice, femeile din România, din spaţiul public sau nu, n-ar trebui înjosite în acest hal. Protestăm pe această cale împotriva limbajului suburban de la RTV şi cerem dlui Sebastian Ghiţă să-l demită imediat pe Dragoş Pătraru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne