Mulţumim din inimă partidului. Faptele lui Sebastian Ghiţă s-au prescris

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)

Acuzaţiile de înşelăciune şi fals în declaraţii aduse lui Sebastian Ghiţă în dosarul "Tracia-Asesoft"s-au prescris. După ce a fost tergiversat şi plimbat pe la varii instanţe timp de 11 ani, dosarul s-a prescris. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au constatat prescrierea şi i-au fixat deputatului PSD Sebastian Ghiţă termen data de 25 februarie, pentru a se prezenta să spună dacă doreşte continuarea procesului pentru faptele menţionate.

Sebastian Ghiţă a fost acuzat de evaziune fiscală cu produse petroliere, de complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii. Conform procurorilor, în anul 2002, Sebastian Ghiţă şi complicii săi ar fi cauzat statului un prejudiciu 20 de miliarde de lei vechi, 1.671.912.143 lei vechi din acest prejudiciu fiind în sarcina Asesoft Com SRL, compania al cărei administrator era Sebastian Ghiţă. În 2002, când a fost trimis în judecată, Ghiţă avea 25 de ani, dar faptele de care este incriminat de procurori au fost comise în anul 2000 când actualul deputat Sebastian Ghiţă avea 23 de ani, informează hotnews.

Conform procurorilor, Ghiţă şi complicii săi, trimişi în judecată şi ei, ar fi vândut, prin intermediul mai multor companii, produse petroliere către OMV eludând taxa pentru fondul special al drumurilor publice. Dosarul său, numit „Tracia-Asesoft" - se judecă încă din 2002, trecând în repetate rânduri pe la Tribunalul Bucureşti, Înalta Curte de Casaţie şi justiţie care a casat achitările pronunţate de tribunal şi Curtea de Apel.

După ce Ghiţă a fost ales parlamentar, dosarul său a tot trenat.

Decizia de astăzi a Curţii de Apel a fost o simplă formalitate. Conform jurnalistei Sorina Matei, dosarul lui Sebastian Ghiţă, amic apropiat al premierului Ponta, s-a prescris în fapt pe 1 februarie, ora 0:01, când a intrat în vigoare Noul Cod penal, aducând pedepse "mai blânde" şi termene de prescripţie mai mici.