Băsescu îl ameninţă pe Ponta cu plângere penală pentru corupţie şi abuz în serviciu

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în cadrul unei emisiuni la postul B1 Tv, că Guvernul Ponta funcţionează cu măsuri care încalcă Constituţia, în contextul în care trei miniştri au demisionat, dar premierul refuză să publice revocarea lor în Monitorul Oficial.

„Guvernul funcţionează cu măsuri care deja încalcă Constituţia. Avem trei miniştri care şi-au depus demisia. Miniştrii deja nu mai vin la şedinţele Guvernului, dar este un nou abuz tip Victor Viorel Ponta, plagiator de altfel. El are Monitorul Oficial în mână şi nu publică revocarea miniştrilor care au demisionat. Suntem iarăşi în stilul de a guverna neconstituţional al lui Victor Viorel Ponta. El crede că guvernul funcţionează precum doctoratele. Ţi le iei prin plagiat, prin falsuri. Cred că face o mare greşeală nelăsând să se funcţioneze instituţional. Practic, pe perioada de la demisie până când or rezolva problema, trebuia să fie nişte miniştri interimari dintre membrii cabinetului. Este nepermis ca într-un stat democratic să nu ştii dacă un ministru este sau nu este”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele atrage atenţia asupra faptului că, deşi cei trei miniştri nu mai vin la serviciu, premierul refuză să respecte prevederile legale şi să publice revocarea acestora în Monitorul Oficial.

"Oamenii aceştia au demisionat şi nu mai vin la serviciu, iar premierul spune: 'N-or veni, dar eu nu am publicat în Monitorul Oficial'. Acesta e abuz de putere", a mai adăugat şeful statului.

Traian Băsescu a susţinut că este foarte posibil să depună o plângere penală împotriva lui Victor Ponta, pentru corupţie şi abuz în serviciu.

„Avem probleme de acţiune guvernamentală şi iniţiative ale premierului: abuzuri legislative, abuzuri prin care îşi serveşte clientela politică. Spuneam că premierul plagiator Victor Ponta este corupt - traficul de influenţă cu terenurile către baronul de Brăila Bunea-Stancu. Rompetrol e un alt act de corupţie. CFR Marfă - Gruia Stoica, aduceţi-vă aminte ce presiuni făcea pe mine. Iar acum, uitaţi-vă la preluarea în subordine directă a Transgaz şi Transelectrica, unde urmează să se vândă acţiuni. E fără precedent, niciun premier nu şi-a luat în subordine directă companii. Altă dovadă - ASF, unde şi-au băgat soţiile şi soţii. Deci are foarte multe deja”, a explicat acesta.

Şeful statului susţine că este "foarte posibil să depun plângere penală, nu numai pentru corupţie, ci şi pentru abuz în serviciu. E vorba despre decizii ale Guvernului, decizii personale, minciună. Am cerut deja unui grup de jurişti să vedem dacă un astfel de premier poate răspunde în faţa legii sau nu".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne