Vasile Blaga „denunţă” ipocrizia politică a lui Crin Antonescu

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

La scurt timp după ce Crin Antonescu l-a somat pe Victor Ponta să aleagă între PNL şi USD, liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga îl acuză pe preşedintele PNL de ipocrizie politică şi-i cere, dacă este cu adevărat de bună credinţă, să semneze moţiunea de cenzură a guvernului formulată de PDL.

Blaga îl acuză pe preşedintele PNL-ului de falsă fidelitate faţă de valorile dreptei, şi reaminteşte că Antonescu a fost părtaş la cele mai negre momente ale guvernării USL şi anume „atacul reprobabil la adresa democraţiei şi statului de drept din vara lui 2012”, respectiv referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu, „votul ruşinos din marţea neagră”, respectiv modificările Codului Penal menite să îi pună deasupra legii pe parlamentari şi pe aleşii locali, şi menţinerea senatorului Tudor Chiuariu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în funcţia de membru în Comisia Juridică a Senatului României, în funcţia de senator şi de membru PNL.

Având în vedere antecedentele PNL-ului la guvernare, Blaga consideră că atât opoziţia lui Crin Antonescu faţă de adoptarea legii amnistiei cât şi recomandarea pe care le-a făcut-o liberalilor de a vota în favoarea urmăririi penale a pesedistului Vlad Cosma, acuzat că a luat mită un milion de euro nu sunt altceva decât un demers pentru imagine ipocrit.

„V-aţi declarat în ultimele zile un „luptător” împotriva legii amnistiei şi graţierii, însă aţi creionat cu propriul aparat o Constituţie ruşinoasă, neconstituţională şi ilegală. Vreţi legalitate? Atunci renunţaţi la această ciornă pe care, cu mândrie perfidă, aţi numit-o Constituţie”, „denunţă” Blaga „jocul de imagine” al liderului PNL.

În finele scrisorii, Blaga îi reproşează lui Antonescu că, „în goana după o funcţie de vicepremier pentru PNL şi în dorinţa obsesivă de a deveni preşedintele României” a paralizat guvernarea şi îi aruncă o provocare: dacă îşi doreşte cu adevărat justiţie şi măsuri de dreapta, să semneze moţiunea de cenzură împotriva guvernului formulată de PDL.