Socul negru – un remediu uitat contra gripei

Soc negru
Soc negru (Crocus)

Probabil, fiecare dintre noi a auzit că epidemia recentă de gripă din SUA şi alte ţări ale lumii a fost recunoscută ca fiind cea mai puternicia din ultimii 10 ani. Medicilor le este tot mai greu să combată virusul H3N2, în condiţiile în care o jumătate din populaţie refuză să se vaccineze împotriva gripei, din cauza efectelor secundare grave ale vaccinului şi eficienţei scăzute a acestuia. În diferite oraşe, a fost declarată stare de urgenţă. Mulţi oameni şi doctori s-au simţit totalmente confuzi. De ce continuăm să comitem aceleaşi greşeli? Poate că acum a sosit momentul să apelăm la puterea remediilor naturale.

Este de-a dreptul dificil pentru corpul uman să facă faţă unei infecţii virale, în condiţiile în care imunitatea este slăbită de o alimentaţie incorectă, obiceiuri proaste, un stil de viaţă nesănătos şi, desigur, un stres interminabil. În asemenea caz, chiar şi recurgând la cele mai noi medicamente şi vaccinuri, va fi greu să obţinem rezultate tangibile. Însă natura este tandră cu noi şi ne lasă întotdeauna o soluţie, cu ajutorul căreia ne putem obţine salvarea.

Să vorbim de data aceasta despre proprietăţile socului negru. În trecut, oamenii cunoşteau foarte bine despre proprietăţile puternice de vindecare ale socului negru, care era venerat în calitate de copac sacru. Slavii antici credeau că socul nu poate fi lovit de fulger, nu trebuie adus în casă şi nici ars. Efectele terapeutice ale socului sunt cunoscute şi folosite de-a lungul multor secole de către popoarele din America de Nord, Europa, Asia şi Africa de Nord. O asemenea popularitate, desigur, nu poate fi întâmplătoare.

Pe lângă multe alte efecte benefice, socul este un stimulator natural al sistemului imunitar. Cancerul sau chiar răcelile banale preferă condiţiile create de scăderea eficienţei imunităţii organismului uman.

Cercetătorul israelian Madeleine Mumkoglu, de la Centrul Medical al Universităţii Ebraice – Hadassah, şi-a dedicat viaţa studierii proprietăţilor terapeutice ale socului negru. Mumkoglu a constatat că, din prima zi de întrebuinţare, socul este în stare să amelioreze starea a 20% din persoanele care suferă de gripă. Extractul de soc inhibă durerea de gât, tusea, febra şi durerile musculare. Mai mult decât atât, 73% dintre pacienţi s-au simţit mai bine deja în a doua zi de tratament. După trei zile de tratament cu extract de soc, 90% dintre pacienţi s-au vindecat complet.

Socul negru este, de asemenea, eficient împotriva virusurilor gripale. Potrivit relatărilor NaturalNews, cercetătorii britanici, cu ajutorul experimentelor „in vitro”, au descoperit că extractul din soc a demonstrat rezultate remarcabile în 99 la sută din cazurile de gripă aviară (H5N1). În timpul unei epidemii de gripă din Panama din 1995, s-a folosit cu succes tratamentul cu suc de soc.

Socul întăreşte semnificativ sistemul imunitar. Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare Bundesforschungsanstalt Research Center for Food din Karlsruhe, Germania, au demonstrat că un nivel ridicat de antocianine îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi creşte producerea de citokine. Acest lucru este valabil şi pentru oricare din imunodeficienţe, inclusiv infecţia cu HIV.

Flavonoidele, vitaminele şi mineralele conţinute în soc pot stimula sistemul imunitar. Fructele coapte şi florile de soc sunt bogate în vitaminele A, B6, C, calciu, fier, precum şi bine-cunoscutul flavonoid - quercetina. Important este să nu folosiţi tulpina, frunzele şi fructele necoapte de soc negru, care conţin un nivel ridicat de glicozide toxice de cianuri!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură