Situaţie gravă: Voturi "fantomă" la moţiunea de cenzură [stiripesurse]

La moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu au fost consemnate mai multe voturi decât ar fi trebuit. Cel puţin aşa susţin jurnaliştii de la Stiripesurse. Oficialii contactaţi de presă nu au putut lămuri situaţia în mod coerent.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Numarul parlamentarilor care au introdus bile în urnă la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost mai mic decat cel al voturilor consemnate oficial, dezvăluie jurnaliştii de la stiripesurse.ro, care au următit de trei ori înregistrarea votului din Parlament.

"Am urmărit de trei ori înregistrarea video a votului de la moţiunea de cenzură, din momentul în care urnele au fost introduse în sală, până în momentul în care li s-au pus capacele şi au fost scoase din sală. Au fost 249 de persoane care au introdus bile în urne: 74 de senatori şi 175 de deputaţi", arată publicaţia citată.

Potrivit anunţului oficial făcut în plen după numărarea voturilor, au fost nu mai puţin de 251 de voturi valabil exprimate, cu alte cuvinte cu două mai mult decât au numărat jurnaliştii.

"Cele două voturi în plus anunţate la final nu ar fi schimbat soarta moţiunii, însă s-ar fi putut dovedi decisive în cazul unui scor mai strâns. Oricum, existenţa unor bile în plus în urne este o întâmplare suficient de gravă şi un precedent periculos. Astfel, am încercat să obţinem o explicaţie de la cei direct implicaţi. Însă, în loc să fie lămuritoare, explicaţiile au complicat şi mai mult lucrurile", au subliniat jurnaliştii.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne