Sindicaliştii lui Mircea Dogaru ies din nou în stradă pentru pensii mai mari şi demisia Guvernului (Video)

Mobilizaţi de colonelul Dogaru, în jur de 2000 de cetăţeni, mulţi dintre ei pensionari, s-au strâns în faţa Guvernului cerând pensii mai mari şi demisia preşedintelui şi a Guvernului.
Protest al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate
Protest al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

În jur de 2.000 de persoane au ieşit duminică în faţa Guvernului, mobilizate de controversatul colonel în rezervă Mircea Dogaru, la un protest în cadrul căruia s-a cerut demisia Guvernului Cioloş şi a preşedintelui Iohannis.

Urcat pe scena improvizată în Piaţa Victoriei, Dogaru, lider al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), a cântat Marseieza în faţa mulţimii de protestatari veniţi din toată ţară, mulţi dintre ei pentru a cere pensii mai mari, după care s-a lansat în diatribe împotriva guvernului Cioloş.

"Cioloş este la Bruxelles, Iohannis se află în Israel, data trecută când am avut miting, au plecat, de frica noastră la Iaşi (ultimul miting organizat de colonelul Dogaru a avut loc de ziua Unirii, când oficialii statului au fost la Iaşi n.r.). Data viitoare, vor pleca în Ţara de Foc! Rugăm Tarom să le retragă biletul de întoarcere!" a cuvântat Dogaru, după care i-a urat Guvernului Cioloş "să se odihnească în pace la Bruxelles", moment în care mini-fanfara adusă în Piaţă a fost pusă să cânte muzică de înmormântare.

Mulţi dintre cei aflaţi în Piaţa Victoriei au fost pensionari, veniţi să ceară recalcularea punctului de pensie.

"Noi cerem acordarea a 45% din salariul mediu brut pe economie. Acum punctul de pensie este la 830 de lei. În cazul în care s-ar recalcula punctul de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie atunci ar fi o pensie cât de cât decentă.", a declarat un pensionar.

"Ne-a adus în Piaţa Victoriei nivelul de trăi! Vrem recalcularea punctului de pensie. Avem pensii mici, copii plecaţi în străinătate, luptăm pentru salariul copiilor, pentru că nu o să mai ajungeţi la pensie, nu o să mai aveţi de unde primi pensii!", a declarat o protestatară venită din Drăgăneşti Olt.

În calitate de organizator al protestelor, colonelul Dogaru s-a erijat în apărător al drepturilor întregii societăţi, afirmând că dacă n-ar fi fost sindicatul său în stradă, guvernul Cioloş nici n-ar mai fi luat în discuţie lege salarizării unice.

Colonelul Mircea Dogaru
Colonelul Mircea Dogaru (Florin Chirila/Epoch Times)

"Avem aceleaşi doleanţe ca şi la protestele din 28 decembrie şi 24 ianuarie. Legea salarizării unitare, proiectul care era pe rol în octombrie anul trecut, o nouă lege a pensiilor pentru pensionarii civili, cu punctul de pensie 45%, pensia a 13-a promisă de Crăciun să se dea de Paşti, salariul minim pe economie să se dea tot de Paşti, să fie 1250 de lei, aşa cum s-a promis şi, în fine, pentru militari, abrogarea acelui ticălos articol 40 din ordonanţa 57 care distruge legea pensiilor militare de stat, o distruge pentru cei ce vor ieşi la pensie de acum înainte.", a declarat pentru Epoch Times colonelul Dogaru.

Întrebat care sunt motivele pentru care cere demisia cabinetului Cioloş, Dogaru a explicat că nemulţumirile legate de "acest guvern care nu a fost ales de nimeni, nu a fost nici desemnat" au legătură cu faptul că acesta nu a pus în aplicare proiectele şi masurile guvernului Ponta.

"Acest guvern trebuia să aplice proiectele şi legile respective, ori cum a ajuns dl Cioloş în scaun, a început prin a le tăia, prima a fost chiar legea pensiilor militare. Din punctul nostru de vedere, Guvernul nu mai este legitim până nu îşi respectă angajamentele luate în Parlament când a fost votat.

Cât despre motivele pentru care a cerut, la portavoce demisia preşedintelui Iohannis, Dogaru a răspuns: "din moment ce dl preşedinte Iohannis a girat acest guvern, dl Iohannis nu mai este credibil în ochii noştri."

Reamintim că Mircea Dogaru a devenit un personaj intens mediatizat după ce în 2012 a semnat cu USL, în numele unei alianţe formate din mai multe sindicate şi asociaţii, un protocol care avea, printre obiective, desfiinţarea Curţii Constituţionale, ANI, DNA, CNSAS. În schimbul semnării acestui protocol, USL-ului i se oferea garanţia că alianţa din spatele lui Dogaru (CNSC) îşi va oferi tot suportul pentru debarcarea de la putere a preşedintelui Băsescu.

Doi ani mai târziu, acelaşi Dogaru a contribuit la strângerea semnăturilor pentru candidatura la preşedinţie a fostului şef SIE, Teodor Meleşcanu.

Despre Mircea Dogaru, presa mai susţine că ar fi fost recrutat în 2000 pentru încadrarea în rândurile Direcţiei de Siguranţă Militară, în scopul realizării controlului operativ al sindicatelor ce urmau să se înfiinţeze în România.

Potrivit unei note a serviciilor secrete militare publicate de flux 24.ro, Dogaru a fost iniţial agent al Securităţii şi, ulterior, al SRI, care l-a trecut în 1999 serviciului secret al Armatei. De asemenea, în respectiva notă se mai precizează că Mircea Dogaru, şef birou în cadrul Secţiei Contracararea Dezinformării şi Protecţiei Imaginii Armatei/ Direcţia Siguranţa Militară "în cursul anului 1989, când activa ca militar în cadrul Centrului de Cercetări de Istorie şi Teorie Militară, a fost recrutat de către fostele organe de securitate ale Direcţiei a IV-a Contrainformaţii şi dirijat pe lângă ataşatul militar al fostei Ambasade URSS la Bucureşti (la aceea dată), lt.col Serghei Cernomaz." Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne