Sidney Powell susţine că personalul Casei Albe îi blochează eforturile de a-l ajuta pe Donald Trump

Sidney Powell
Sidney Powell (Otabius Williams/The Epoch Times)

Avocata Sidney Powell a declarat într-un interviu din 23 decembrie acordat publicaţiei Zenger News că personalul de la Casa Albă o împiedică să comunice cu preşedintele Donald Trump şi îi blochează eforturile de a-şi asuma un rol formal de coordonare a proceselor intentate în urma alegerilor din 3 noiembrie în numele preşedintelui.

Interviul a apărut după ce presa a distribuit pe scară largă detaliile unei întâlniri extrem de tensionate care a avut loc cu o săptămână în urmă în Biroul Oval, relatate prima dată de The New York Times. La întâlnire au luat parte Donald Trump, Sidney Powell, fostul consilier pentru securitate naţională Michael Flynn, şeful de cabinet al Casei Albe Mark Meadows, şi avocatul Casei Albe, Pat Cipollone. Consilierul pentru securitate naţională Robert O'Brien şi avocatul lui Trump, Rudy Giuliani, ar fi participat telefonic.

Citiţi şi Cine fură alegerile americane? Documentar Epoch Times New York despre misterele alegerilor din 3 noiembrie

Powell a declarat pentru Zenger News că i s-a oferit verbal poziţia de „consilier special al Casei Albe” de către Trump în cadrul şedinţei de vineri, dar că nu a putut să prezinte preşedintelui documente care să-i oficializeze poziţia şi că numirea ei a fost blocată efectiv.

„Nu s-a întâmplat”, a spus Powell, „pentru că se pare că numirea a fost blocată sau anulată - nu sunt sigură cum aţi numi ce s-a întâmplat” de către personalul de nivel înalt de la Casa Albă, a sugerat ea.

„Cineva a aruncat apă în benzină?” a întrebat intervievatorul. „Ceva de genul acesta”, a răspuns Powell.

„Am fost împiedicată să vorbesc sau să comunic cu preşedintele de când am părăsit Biroul Oval vineri seară”, a spus Powell, „aparent de către toţi cei din jurul”, preşedintelui.

Powell a clarificat că rolul care i s-a oferit nu este de „consilier special de genul lui Robert Mueller”, ci că „s-a discutat despre faptul că eu sunt un avocat special al Casei Albe”. Procurorul general numeşte un consilier special, în timp ce preşedintele poate numi un avocat special al Casei Albe.

Procurorul general William Barr a declarat luni într-o conferinţă de presă că nu vede un motiv pentru numirea unui consilier special care să cerceteze acuzaţiile de fraudă electorală.

„Dacă aş crede că un consilier special în această etapă este instrumentul potrivit şi adecvat, aş numi unul, dar nu cred, şi nu o voi face”, a spus Barr, adăugând că susţine evaluarea sa anterioară că Departamentul Justiţiei nu găsise dovezi de fraudă la o scară suficient de semnificativă încât să anuleze alegerile.

„Am comentat în ce măsură am analizat sugestii sau acuzaţii de fraudă sistemică sau masivă, care ar afecta rezultatul alegerilor şi am vorbit deja despre asta şi rămân la acea părere", a spus el, adăugând că el crede că „au existat fraude la aceste alegeri” pe 3 noiembrie. „Permiteţi-mi să spun doar că există [fraude], din păcate în majoritatea alegerilor, cred că suntem prea toleranţi la asta”, a spus el.

Barr şi-a dat demisia din funcţia de procuror general, 23 decembrie fiind ultima sa zi în funcţie.

Trump, într-o postare pe Twitter miercuri, şi-a reiterat cererile pentru numirea unui consilier special care să ancheteze frauda electorală care a avut loc în alegeri.

„Mă opun oricărei persoane care crede că nu este nevoie de un consilier special puternic, rapid şi echitabil, IMEDIAT. Au fost cele mai corupte alegeri din istoria ţării noastre şi trebuie examinate îndeaproape!”, a scris Trump.

Din 3 noiembrie când au avut loc alegerile, Trump şi grupuri terţe au depus plângeri cu privire la rezultatul alegerilor în cele şase state cheie. Niciunul dintre procese nu a dat roade până acum.

Peter Navarro, consilier al lui Trump, a publicat săptămâna trecută un raport detaliat care rezumă acuzaţiile privind neregulile electorale în cele şase state, concluzionând că acestea sunt suficient de serioase pentru a justifica o anchetă urgentă şi substanţială pentru a răsturna rezultatele.

„Dacă aceste nereguli electorale nu sunt investigate pe deplin înainte de Ziua Învestirii şi, prin urmare, li se permite efectiv să reziste, această naţiune riscă foarte mult să nu mai poată avea din nou alegeri prezidenţiale corecte”, a spus Navarro în raportul său.

Potrivit relatărilor Newsweek, secretarul de presă de la Casa Albă, Kayleigh McEnany, a refuzat să comenteze dacă înalt oficiali ai Casei Albe au blocat accesul lui Sidney Powell la Casa Albă.

Casa Albă nu a răspuns imediat la o întrebare din partea The Epoch Times cu privire la contactele lui Powell cu Trump sau la statutul numirii sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe