Director al companiei Dominion Voting Systems intentează un proces împotriva echipei de campanie a lui Trump şi a unor publicaţii

Birourile din Toronto (acum părăsite) al companiei Dominion Voting Systems - noiembrie 2020 (Epoch Times)
Jack Phillips
23.12.2020

Un angajat al Dominion Voting Systems, care a fost acuzat de legături cu grupul radical de stânga Antifa, dă în judecată personalul de campanie al preşedintelui Donald Trump şi unele publicaţii.

Eric Coomer, director de securitate la compania de maşini de vot din Denver, a intentat un proces în care susţine că a fost victima „teoriilor conspiraţiei false”.

Citiţi şi Cine fură alegerile americane? Documentar Epoch Times New York despre misterele alegerilor din 3 noiembrie - partea I

„Pârâţii, prin acţiunile lor, l-au adus pe Dr. Coomer în lumina reflectoarelor din întreaga ţară, i-au invadat viaţa privată, i-au ameninţat securitatea şi i-au defăimat reputaţia în toată ţara”, se spune în proces.

Coomer, în plângerea sa depusă marţi în Colorado, a afirmat că a fost forţat să-şi părăsească locuinţa timp de aproximativ o săptămână după alegerile prezidenţiale.

„Astăzi am intentat un proces în Colorado, pentru a uşura cât mai mult posibil daunele care mi-au fost aduse, mie, familiei mele, vieţii mele şi mijloacelor de trai ca urmare a numeroaselor declaraţii publice false care susţineau că sunt cumva responsabil pentru „fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2020”, a declarat Coomer după ce a intentat procesul.

În afară de personalul de campanie al lui Trump, fostul primar al oraşului New York, Rudy Giuliani, avocatul Sidney Powell, publicaţiile The Gateway Pundit, Newsmax, OANN, reporterul OANN Chanel Rion şi bloggerul Michelle Malkin au fost citaţi în proces.

The Epoch Times a contactat oficialii campaniei Trump, Powell, Newsmax, OANN şi The Gateway Pundit, pentru comentarii.

Între timp, compania Dominion Voting Systems a cerut ca avocata Sidney Powell să retragă declaraţiile pe care le-a făcut despre companie şi produsele sale.

Potrivit lui Coomer, jurnalistul Joe Oltman din Colorado - care a fost citat şi în proces - a susţinut într-o înregistrare că s-a infiltrat în cadrul unui grup Antifa din Denver. Un bărbat numit „Eric de la Dominion”, a spus Oltman, le-a spus celorlalţi membri: „Nu vă faceţi griji cu privire la alegeri. Trump nu va câştiga. M-am asigurat de asta”.

Coomer a spus că nu are legături cu Antifa sau cu alte grupuri ale stângii radicale, adăugând că nu a fost niciodată implicat într-un astfel de apel telefonic.

„Am o opinie politică personală. S-ar putea să spun asta cu prietenii şi familia, dar nu am participat niciodată, nici nu am aparţinut niciunui grup politic, de acţiune politică, de justiţie socială. Nu donez la campanii politice. Nu donez niciunui PAC sau vreunui lucru de acest gen”, a spus el, potrivit postului american NPR.

Un număr de oficiali, observatori ai sondajelor şi chiar lucrători la sondaje au declarat că au primit ameninţări în timpul sau după alegerile din 3 noiembrie. De exemplu, avocata lui Donald Trump, Jenna Ellis, a declarat luna trecută că a primit ameninţări cu moartea şi insulte, inclusiv ameninţări cu agresiunea sexuală pentru că a acceptat să îl apere pe preşedintele Donald Trump.

Unul dintre membrii Comitetului electoral al comitatului Wayne din statul Detroit, William Hartmann, a afirmat - ca şi Coomer - că a fost forţat să părăsească locuinţa pentru o perioadă.

„M-am speriat”, a declarat marţi republicanul Hartmann pentru Epoch Times. „[Poliţia] avea de fapt oameni staţionaţi afară în diferite locaţii, urmărind dacă se întâmpla ceva. Au fost acolo trei sau patru zile”.

Hartmann şi colega sa, Monica Palmer, au declarat că au primit ameninţări cu moartea şi au fost supuşi hărţuirilor după ce au refuzat iniţial să certifice rezultatele alegerilor de luna trecută.

„Echipele de cameramani s-au dus la mine acasă şi au filmat partea din faţă a casei şi adresa mea”, a spus Hartmann. „Şi apoi site-ul meu a fost atacat cibernetic. Am primit peste 1.500 de e-mailuri pline de ură. Şi peste toate acestea, gândiţi-vă la campania de pe social media”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor