Şeful INSCOP a stârnit "viesparul" după ce a cerut 1 miliard de euro pentru combaterea războiului hibrid

Directorul INSCOP, Remus Ştefureac, a stârnit mare vâlvă după ce a cerut statului român să aloce 1 miliard de euro pentru combaterea războiului hibrid, în special a agresiunii informaţionale, în contextul celui mai nou sondaj care arată o nostalgie la cote alarmante faţă de dictatura comunistă.
"Ce drăguţ… văd nişte domni şi doamne revoltaţi că vorbesc deschis despre alocarea de resurse reale, serioase pentru combaterea războiului informaţional care ne pune în genunchi, ne omoară libertatea şi suveranitatea reală. Adică supăraţi pentru că vorbesc despre bani pentru Educaţie şi Cultură în primul rând, vitali pentru a crea anticorpii necesari ca românii să fie imuni la propaganda deşănţată din Est menită să ne distrugă cu adevărat suveranitatea.
Domni şi Doamne, mai vechi şi mai noi, foarte supăraţi de perspectiva creării de capabilităţi româneşti (tehnice şi creative) şi valori patriotice reale, româneşti, care să ajute la combaterea eficientă a minciunilor neo-sovietice care spun copiilor noştri că în anii ‘80 în România era paradisul pe pământ. Patrioţi adevăraţi, cu Rodina în suflet", a afirmat Remus Ştefureac.
Controversatul sociolog Mirel Palada, care conduce casa de sondare Sociopol, a comentat la postarea şefului INSCOP.
Mirel Palada: Lol. Cine ne critică e cu ruşii. Et tuu, Brutus?
Remus Stefureac: Nu, nici vorbă Mirel. Dar unii care au sărit arşi prea o ard cu rusismele toată ziua. Altfel, sunt atâtea nuanţe şi atât de multe probleme şi drame reale ale Românilor vulnerabili care alimentează aceste percepţii, încât nu avem noi grafice suficiente pentru a le arăta.
În discuţie a intervenţie şi fosta şefă TVR Doina Gradea, care promovează pe pagina sa de Facebook emisiunile lui Robert Turcescu.
Doina Gradea: Întotdeauna sunt şi critici şi sunt chiar utile despre orice ar fi vorba. Aşa cum şi tu critici la rândul tău. Nu poate fi toată lumea de acord cu cineva.
Remus Ştefureac: Aşa este, iar ceea ce spui este valabil pentru că trăim într-o ţară democratică. În România lui Ceauşescu, făceai puşcărie pentru critici. Mulţi au şi murit, schingiuiţi. Iar alţii mor pe capete astăzi, în Rodina “patrioţilor”, pentru păcatul de a critica. Nu mă supăra criticile. Doar punctez ipocrizia.
Doina Gradea: Cred că ştiu un pic mai bine decât tine că aveam 20 de ani în '89. Zic că e OK să fie aceste critici, iar tu ai atras deja atenţia.
Remus Ştefureac: Dragă Doina, eu am luat bătaie cu bâta de la învăţătoare în 1988, o bătaie soră cu moartea în faţa clasei pentru că am strigat pe stradă, aşa în joacă, aveam 9 ani, “Ceauşescu PCR, şi-a pierdut izmenele”. Părinţii mei nu m-au atins niciodată. Aveam 9 ani, nu 20, dar voi ţine minte bătaia aia până voi pleca în altă lume. Dă-mi voie să ştiu măcar la fel de bine, cu mintea mea de copil păţit de 9 ani, şi cu mintea mea de acum, ce a însemnat comunismul pentru noi.
Într-o altă postare, şeful INSCOP i-a trimis o săgeată şi "maestrului" Ion Cristoiu, care s-a dezlănţuit la adresa sa şi l-a acuzat că e "securist".
"Dom’le, pe vremuri, Găina care năştea pui vii, vindea sute de mii de ziare şi făcea un ban cinstit. Astăzi, reabilitarea edificiului RAPPS pare mai profitabilă decât titlurile de presă haioase.
P.S. Chiar cred cu tărie că trebuie să alocăm nu unul, ci mai mult miliarde pentru Educaţie Şi Cultură pentru a pune nişte cărămizi solide la fundaţia naţiunii noastre pentru a preţui mai mult valorile libertăţii şi a rezista mai bine populiştilor de duzină care vând cu succes bazaconii şi iluzii costisitoare", a afirmat Remus Ştefureac.