Seful armatei israeliene publică strategia viitorului război cu Iranul şi aliaţii săi

Şeful statului major israelian, Aviv Kochavi, împreună cu Benjamin Netanyahu
Şeful statului major israelian, Aviv Kochavi, împreună cu Benjamin Netanyahu (JACK GUEZ/AFP/Getty Images)

Şeful Statului Major al Forţelor armate israeliene, Aviv Kochavi, a declarat miercuri că Israelul nu poate permite Iranului staţionarea militară în Irak.

Conform Ynet News, Kochavi a declarat la a şaptea aniversare a morţii fostului şef de stat major, Amnon Lipkin Shahak, că armata israeliană nu va permite Iranului staţionarea în Irak.

„Forţa Quds a Gărzilor Revoluţionare Iraniene din Irak ... transferă arme avansate acolo, lunar. Nu putem permite această situaţie fără să ne amestecăm", a spus el.

Kochavi a spus că „există şansa ca dacă se obţin rezultate bune în operaţiunea 'Centura Neagră' să fie dezvoltate stabilitate şi securitate în Fâşia Gaza”.

„În războiul următor, va trebui să atacăm cu o forţă considerabilă zonele populate şi să vizăm şi structura statului sau entitatea care permite terorismului să acţioneze împotriva noastră”, a continuat Kochavi.

Oficialul israelian a spus că „în viitorul război cu Libanul sau cu Hamas, frontul intern din Israel va fi supus unor atacuri majore cu rachete, majoritatea inexacte, dar care vor avea un impact”, adăugând că „Israelul va viza tot ce ajută la operaţiuni de luptă, cum ar fi electricitate, combustibil, poduri, în eventualitatea în care Libanul, Siria sau Hamas şi alţii permit ca terorismul din ţările lor să fie folosit împotriva noastră".

Israelul a acuzat Iranul de transferarea de arme şi rachete de rază lungă în Irak, iar de acolo în Siria, iar către organizaţia Hezbollah din Liban.

Unele unităţi de luptă din Liban au fost atacate în luna iulie iulie, când o dronă israeliană a efectuat un atac devastator asupra unei baze din Salaheddine.