Şefa PNL: Cei 35.000 de "consultanţi fiscali", un instrument care să asigure sinecuri agenţilor de partid ai PSD

PSD le propune românilor revenirea la un sistem de impozitare a veniturilor din epoca Năstase, care s-a dovedit depăşit, măsură ce reflectă disperarea actualului Guvern rămas fără resursele necesare pentru implementarea Legii salarizării unitare, este de părere şefa liberalilor, Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
15.04.2017

Atunci când toată lumea reclamă birocraţia sufocantă, prin care statul îţi face viaţa un calvar, vine PSD şi o dublează - este calea sigură pentru a-ţi demonstra că nu tu ca cetăţean eşti cel care ar trebui să ai statul în slujba ta, ci tocmai invers, a acuzat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

"Statul PSD te pune la muncă fără contract. Este "cadoul" făcut românilor în Săptămâna Patimilor – ciudată coincidenţă – de actuala guvernare, care nu le propune nici mai mult nici mai puţin decât revenirea la un sistem, care s-a dovedit depăşit, de impozitare a veniturilor din epoca Năstase", a remarcat Raluca Turcan.

Potrivit şefei PNL, cei 35.000 de aşa-numiţi "consultanţi fiscali", mai degrabă un soi de inspectori, pentru care statul să plătească circa 1 miliard de euro, reprezintă mai degrabă un instrument politic care să asigure sinecuri actualilor şi posibililor viitori agenţi de partid ai PSD.

Raluca Turcan consideră că aceasta este probabil măsura disperării actualului Guvern, aflat pe minus, pentru faptul că nu are resursele necesare pentru implementarea Legii salarizării unitare.

De fapt, preşedintele PNL susţine că sunt două lucruri care se ascund în spatele acestui plan al PSD-ALDE despre care nu se vorbeşte, ori se vorbeşte prea puţin:

1. Declaraţiile de venit global pe care doresc să le impună NU vor fi opţionale, ci obligatorii. Ori dacă această propunere nu este o fumigenă, şi actualul Guvern doreşte să o ducă la capăt, rezultă că vor exista sancţiuni contravenţionale sau poate chiar penale pentru nedepunerea acestor declaraţii şi pentru refuzul de a avea un inspector/consultant fiscal. Se pregăteşte în mod clar o intruziune în viaţa contribuabilului.

2. Eliminarea cotei unice, adică penalizarea performanţei. Presupusa reducere a fiscalităţii nu ascunde altceva decât un plan în 2 paşi, astfel încât o veste bună să vină la pachet cu una amară. Ori, cota unică nu mai există atunci când unii sunt scutiţi de la impozitare, iar ceilalţi nu. Dacă vrei acelaşi tratament pentru toţi, desfiinţezi efectiv impozitarea veniturilor şi ai o regulă egală pentru toată lumea. Nu văd de ce trebuie sancţionaţi cei care câştigă mai mult. Suspiciunea mea este că vor merge încă şi mai departe, după ce se mai obişnuieşte lumea cu ideea, şi vor introduce un al treilea prag de impozitare, aferent veniturilor de peste 3.000-4.000 de lei spunând: "am estimat greşit, nu se poate altfel…".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor